Маневри окупантів у Криму – початок командно-штабних навчань ЗС РФ

 

На півночі окупованого Криму в районі міст Армянськ та Джанкой 7 серпня відбуваються маневри військової техніки ЗС Росії, Джанкой оточений військовими з танками та іншою технікою.
Про це в соцмережі повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

 

У свою чергу віце-президент Світового конгресу кримських татар Ленур Іслямов зазначив, що, судячи з усього,  у безпосередній близькості від адмінкордону відбуваються військові навчання російських окупаційних сил.

“Видно, що навчання відбуваються у безпосередній близькості від адмінкордону. Що саме вони відпрацьовують, невідомо. Але за повідомленнями людей, які там перебувають, за 500 м до КПП окупантів вже стоять озброєні люди і блокують проїзд, щоб вони не потрапили навіть на сам КП”, – повідомляє про висновки Іслямова сайт “15 минут”.

Очевидці з пункту пропуску “Каланчак” повідомляли, що з кримського боку уздовж кордону на дуже низькій висоті пролітають вертольоти, пише видання.

Саме через ці маневри у неділю на 4 години ФСБ Росії припиняла доступ на окуповану територію Криму з боку України.

Росія може исполльзовать навчання “Кавказ 2016” у вересні для посилення свого угруповання на Донбасі. Про це в ефірі “112 Україна” заявив

Раніше заступник директора департаменту Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький повідомляв, що російські війська готують командно-штабні навчання Південного військового округу ЗС РФ, які почнуться 8 серпня.

Крім того, йде підготовка до навчань “Кавказ-2016”, які стартують у вересні.

“Про це Російська Федерація вже активно заявила. Що стосується наших окупаційних військ, вони будуть притягнуті до цих навчань. Зростає активне пересування військ, активні тренування і навчання, які можуть бути використані для посилення угруповання проти нашої військ”, – розповів заступник начальника ГУР МОУ в коментарі каналу “112 Україна”.

Читайте також:
Путін ліквідував “Кримський федеральний округ” та відправив “губернатора” Севастополя
до Сибіру. МЗС протестує

Річницю “російської весни” в Керчі відзначили з мапою РФ, на якій немає окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.