У Києві учасників хресної ходи МП пропустять через металошукачі й перевірять паспорти

 

Щоб потрапити в центр Києва, учасники хресної ходи УПЦ Московського патріархату муситимуть пройти через металошукачі, а також показати паспорти громадян України. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю телеканалу “112 Україна” в суботу, 23 липня.

За словами генерального прокурора, вони разом з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе і головою СБУ Василем Грицаком виробили спільні рішення, необхідні для забезпечення правопорядку і законності під час проведення ходи.

“Ми зробимо все, щоб забезпечити право людей прийти і помолитись. При цьому ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною. Будуть перевірені через металошукачі всі паломники, буде перевірений паспортний режим, щоб там не було іноземців і провокаторів. Буде задіяна велика кількість поліцейської охорони”, – повідомив Луценко.

При цьому, за його словами, по-людськи він не розуміє, “чому молитися за мир треба в країні, яка стала жертвою агресії, а не в країні, яка стала агресором”.

“Мені здається, логічніше було б автобуси з туристичного агентства пана Ахметова направити до Москви і там імітувати ходу. Бо насправді ніхто не йде. Ідуть півтора-два кілометри перед населеним пунктом, потім сідають в автобуси, переїжджають і знову це роблять”, – сказав генпрокурор.

Він також звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню хресної ходи УПЦ МП: “Мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом (УПЦ Київського патріархату)”.

“Я як людина, яка вважає себе християнином, хоч не належу до жодного патріархату, стану скромно в колону патріарха Філарета”, – сказав Луценко.

Читайте також:
Поліція завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” Києва
від хресної ходи УПЦ МП

“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

22 липня напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні проросійськими силами. Зокрема, після вбивства журналіста Шеремета генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна