У депутата від “Батьківщини” знайшли паспорт РФ, виданий в окупованому Криму. ФОТО

 

Депутат Лохвицької районної ради Полтавської області від ВО “Батьківщина” Петро Чорний має паспорт Російської Федерації, крім паспорта громадянина України. Причому паспорт РФ він отримав в окупованому Криму в 2015 році.
Про це повідомив у соцмережі народний депутат від фракції “Народний фронт” Антон Геращенко.

Він нагадав про факт з ознаками підкупу виборців до Верховної Ради 17 липня в Лохвиці. Фальсифікації очікувалися на користь кандидата від ВО “Батьківщина” Руслана Богдана.
Після цього, зазначив Геращенко, слідчі поліції отримали дозвіл суду на проведення обшуку за адресами місця розташування Лохвицького відділення партії “Батьківщина” та причетних осіб “з метою отримання доказів підкупу виборців”.

“На подив співробітників поліції, в ході проведення обшуку був виявлений добре захований під підкладкою спортивної сумки паспорт громадянина Російської Федерації на ім’я депутата Лохвицького районного ради від “Батьківщини” Петра Чорного, виданий на території тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим в 2015 році”, – повідомив Геращенко.

“Все б нічого, але на місце обшуку прибув народний депутат [від ВО “Баткьівщина”] Іван Крулько і кандидат в народні депутати Руслан Богдан, які спробували перешкоджати проведенню обшуку”, – зазначив він.

За словами Антона Геращенка, пан Чорний спробував порвати свій паспорт, проте йому це зробити не вдалося – на заваді стали співробітники поліції.

“Тоді депутат Іван Крулько, погрожуючи співробітникам поліції карами небесними, грубо порушуючи законні права співробітників правоохоронних органів, забрав паспорт Петра Чорного і віддав його власнику, мабуть, для того, щоб той міг скоріше сховатися на своїй другій батьківщині”, – написав Геращенко.
Однак надалі поліціянти таки вилучили паспорт громадянина РФ на ім’я Чорного.

Станом на зараз вирішується питання про направлення до Генеральної прокуратури матеріалів, що підтверджують факт незаконного втручання народного депутата Івана Крулька в дії співробітників правоохоронних органів для винесення з цього приводу процесуального рішення.

Слідчі поліції вивчають вилучені в ході обшуків електронні носії інформації для підтвердження факту організації масового підкупу виборців за кандидата від партії “Батьківщина” Руслана Богдана, розповів представник “НФ”.

“Цікаво, у скількох ще депутатів місцевих рад від партії Юлії Тимошенко є паспорти громадян Російської Федерації? Це випадковість чи закономірність? Думаю на це питання відповідь має дати СБУ”, – підсумував Геращенко, оприлюднивши фото паспортів Петра Чорного та його депутатського посвідчення.

Як видно з фото, уродженець Чернігівщини Чорний отримав паспорт РФ у Ленінському районі Криму 7 травня 2015 року.

Активіст “Батьківщини” Петро Чорний донедавна жив у Криму.
У 1983 році він закінчив Сімферопольський державний університет ім. Фрунзе, філологічний факультет.
У 2010-2014 роках був депутатом Щолкінської міської ради (Крим) від партії ВО “Батьківщина”.

паспорт РФ Петро Чорний Лохвиця

паспорт України Петро Чорний Лохвиця

депутат Петро Чорний Лохвиця

Читайте також:
Гройсман звинуватив Тимошенко в особистому зиску зі старих газових схем

Джамала прокоментувала звання народної артистки та пропозиції піти в політику і взяти паспорт РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна