Проміжні вибори до ВР: стало відомо про фальсифікації кандидата “Батьківщини”. ВІДЕО

 

На проміжних виборах до Верховної Ради, що відбуваються сьогодні, 17 липня, в семи одномандатних округах (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206), можуть бути застосовані механізми значних фальсифікацій.
Зокрема, народний депутат України від БПП Олександр Черненко поширив у мережі поширено відео, на якому керівник штабу кандидата від “Батьківщини” Руслана Богдана на виборчому окрузі №151 (Лохвиця Полтавської області), дає інструктаж членам дільничних виборчих комісій, як вони мають забезпечити 35-37% голосів для кандидата.

“На цьому відео все, що вам потрібно знати про організацію виборів на в.о. 151 на Полтавщині. Керівник штабу кандидата Руслана Богдана пан В’ячеслав Демчук дає інструктаж членам ДВК. Тут все: і визнання наявності технічних кандидатів, доведення «плану» на результат і обіцянка винагородити фальсифікаторів «лесями» та «сковородами» (банкноти 200 і 500 грн. – “Н”)”, – написав Черненко у “Фейсбуці”.

“Явка з повинною, можна сказати”, – додав він.

“Старшим на дільниці доведені цифри по двору, те що ви повинні зробити по дільниці, ці цифри підйомні по кожній дільниці”, – заявляє на відео В’ячеслав Демчук.

“Кожен член, який працює на дільниці – не треба думати, що він лише член ДВК і має право лише сидіти і казати “дайте”, а повинен попрацювати і привести коло своїх друзів і зробити цей результат. Розумієте, про що я у вас прошу? У кожного з вас куми, свати, брати, кохані і так далі. Зробіть цю цифру. Ми беремо явку 45%, ми націлюємо вас на 35-37% перемоги. Це буде перемога”, – додав керівник штабу Руслана Богдана – підприємця та нардепа від “Батьківщини” минулих скликань.

За фактом оприлюднення відео, де представник кандидата Богдана “займається примусом членів ДВК до фальсифікацій”, Олександр Черненко – колишній голова Комітету виборців України – звернувся до керівника Лохвицького райвідділу поліції.

“У депутатському зверненні вимагаю надати правову оцінку діям Демчука В.І. та у разі виявлення порушення законодавства вжити відповідних заходів”, – зазначив нардеп.

Читайте також:
На виборах 17 липня – купа “двійників”. В одному з округів майже 100 кандидатів

КВУ: На Луганщині готується масова фальсифікація виборів до ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна