Гройсман звинуватив Тимошенко в особистому зиску зі старих газових схем

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив Юлію Тимошенко в тому, що вона особисто отримувала вигоду з незаконних газових схем, які, за його словами, існували в Україні раніше. Про це Гройман заявив у п’ятницю, 8 липня, у заблокованій Верховній Раді на брифінгу, який відбувся замість “години запитань до уряду”.

За словами Володимира Гройсмана, трибуну парламенту блокують ті сили, яким вигідно повернути корупційні схеми у газовій сфері.

“Державний газ за в три-чотири рази заниженою ціною скуповувався ділками, у тому числі й тими, хто присутній в парламенті, у тому числі і тими, хто сьогодні, можливо, блокував трибуну. І перепродавався українцям у два-три рази дорожче”, – заявив очільник Кабміну.

Він прямо звинуватив Тимошенко в особистому зиску з таких схем.

“Я подивився декларацію Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона сьогодні мешкає в будинку, по-моєму, 500 квадратних метрів. По пільгових цінах на газ кожен місяць рядовий український громадянин доплачував їй за комунальні послуги і за газ одну тисячу доларів США. Це справедливість?” – заявив Гройсман, маючи на увазі колишню систему тарифів.

“Тобто хтось хоче повернути систему, при якій бідні платять за багатих? Уряд не підтримує такої тези”, – додав він.

Читайте також:
Рада не працює, під Радою – Тимошенко й мітинг проти тарифів.
Гройсман створив свою робочу групу

Глава уряду заявив, що завдяки газовому контракту часів прем’єрки Юлії Тимошенко з Росією, який передбачав базову ціну російського газу для України на рівні 450 доларів за 1000 кубометрів, “по кишенях розходилися 2-3 млрд. доларів на рік”.

Читайте також:
Життя Лазаренка у США: молода дружина, троє дітей, боротьба за офшорні гроші й притулок

У Кабміні заспокоїли протестувальників з приводу тарифів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна