Заблокована Рада закрилася, так і не поновивши роботу

 

Як і в середу, сьогодні, 8 липня, засідання Верховної Ради закрилося, так і не почавшись, через блокування президії й трибуни представниками “демократичної опозиції”.

Спікер Андрій Парубій не зміг зайти на трибуну, оскільки навколо неї сиділи депутати із фракції Радикальної партії. Президію блокують також представники “Батьківщини” і позафракційні від партій “Свобода”, “Народний контроль” та ін.
Парубій із ними привітався за руки. Блокувальники почали виконувати Державний Гімн України. Весь парламент разом з урядом також виконував гімн.

Стоячи біля трибуни з мікрофоном, голова ВР оголосив, що “в цьому залі бійок не буде”, незважаючи на їх провокування. Він нагадав, що у п’ятницю мала відбутися година запитань до уряду та розгляд низки законопроектів.
Парубій подякував представникам уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом за те, що вони прибули до ВР, але зауважив, що повноцінно провести засідання не вдасться.

Голова ВР хотів оголосити про закриття засідання через неможливість його проведення, але деякі депутати почали обурюватися, вимагаючи провести сесію.
У відповідь Андрій Парубій заявив: “В тих умовах, в які нас ставлять деякі колеги, повноцінне проведення сесії буде неможливе. І тому ранкове засідання сесії Верховної Ради України оголошую закритим”.

Спікер зазначив, що 11 липня відбудеться засідання погоджувальної ради ВР, а наступне засідання парламенту розпочнеться у вівторок, 12 липня, о 10:00.

Як відомо, вчора, 7 липня, депутати з БПП і “Народного фронту” вранці взяли під охорону трибуну Верховної Ради, і в парламенті протягом дня відбувалися результативні голосування. На знак протесту фракція Радикальної партії Ляшка почала “сидячий страйк”.
Депутати від “Батьківщини”, РПЛ та ін. блокують роботу Верховної Ради, вимагаючи вирішити питання про зниження тарифів на комунальні послуги для населення, а також створити тимчасову слідчу комісію з розслідування причетності до офшорів та корупції вищих посадових осіб держав.

Читайте також:
Рада не працює, під Радою – Тимошенко й мітинг проти тарифів.
Гройсман створив свою робочу груп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна