Джамала прокоментувала звання народної артистки та пропозиції піти в політику і взяти паспорт РФ

 

Переможниця “Євробачення-2016” Джамала не збирається змінювати громадянство. Про це вона сказала на прес-конференції в агенції “Укрінформ” сьогодні, 17 травня.

“Ні, дякую. У мене вже є громадянство – і іншого мені не потрібно”, – сказала кримськотатарська співачка.

Так Сусана Джамаладінова прокоментувала заклик віце-прем’єра окупаційної влади Криму Георгія Мурадова, звернений до неї, змінити громадянство з українського на російське і повернутися до анексованого РФ Криму.

Читайте також:
Як розлючена Росія намагалася відібрати перемогу в України на “Євробаченні”

На першій прес-конференції після повернення зі Стокгольма Джамала також розповіла, що її батько й мати в Криму всіляко уникають контактів із російськими журналістами.

“Вони (батьки) зараз просто плачуть, отримують багато привітань. До їхнього будинку зараз ціле паломництво.
З неприємного – під нашим будинком сплять журналісти каналу “Росія”, “Москва 24”, “Лайфньюз”. Це дійсно незручно, вони (батьки) закривають будинок і їдуть до родичів. Це неприємно. Вони відмовляються давати коментарі”, – розповіла переможниця “Євробачення”.

При цьому співачка заявила, що завтра, 18 травня, в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, братиме участь в офіційних заходах з цього приводу в Києві.
“Я обов’язково завтра буду на Майдані і буду в оперному театрі. Я не знаю, чи буде можливість заспівати. Зараз вирішується питання стосовно звуку. Але те, що я буду там, це стовідсотково”, – підкреслила Джамала.

Відповідаючи на питання, чи хотіла б вона, щоб “Євробачення-2017” пройшло у звільненому Криму, переможниця конкурсу зазначила, що це може статися “не одразу”. За її словами, деокупація Криму – справа довшого часу.

 

Читайте також:
Росія хоче оскаржити перемогу Джамали і пускає в хід пранкерів. ВІДЕО

Говорячи про свою пісню “1944” (про депортацію кримських татар), Джамала сказала, що для неї “це, перш за все, музичний твір”.

“Я вкладала туди свою душу. Мені здається, що там, де політика, там немає почуттів. А в музиці навпаки – тільки почуття можуть розповісти. Ніякі аранжування, ніякі слова не можуть розповісти, тільки музика. Це як різні полюси: політика і музика. Мені не туди взагалі”, – розповіла співачка.

У відповідь на запитання: “Для України, особливо для кримських татар, ви стали особливим символом перемоги. Чи заради них ви готові були б піти в політику?”, Джамала заявила: “Нізащо!”

Коментуючи присвоєння їй звання народної артистки України указом президента, Джамала сказала: “Мені трохи смішно. Але мені також приємно. Дякую дуже, але я люблю Майкла Джексона і Вітні Х’юстон без всяких там “народних” регалій. Мені здається, що музиканти й артисти дійсно мають по-справжньому бути народними. Вони повинні збирати зали, їхню музику мають слухати. А просто ця медаль, ця нагорода дуже приємна. Але для мене особисто нічого не змінилося. Просто приємно”.

Читайте також:
Людина проти попсової ляльки. “Євробачення-2016” увійде в історію завдяки пісні Джамали

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна