Внаслідок теракту в Ніцці загинув 22-річний студент з Одеси

 

Стало відоме ім’я українця, який загинув під час теракту з вантажівкою у французькому місті Ніцца 14 липня. Це 22-річний студент Михайло Базелевский, повідомляє ТСН з посиланням на почесного консула України в Ніцці Марка Івасилевича.

Михайло Базелевський НіццаОголошення про розшук Базелевського розвішані вздовж Англійської набережної Ніцци, де сталася трагедія.

Як зазначає одеський сайт “Думская. net”, Михайло Базелевський останнім часом постійно проживав у Канаді й навчався на четвертому курсі факультету бізнесу університету Альберти.
У Франції Михайло перебував за програмою міжуніверситетського обміну студентами.

На святкуванні Дня взяття Бастилії Базилевський був на Англійській набережній Ніцци ще з одним українцем – Владом Костюком, який брав участь в European Innovation Academy.
Під час терористичної атаки Костюк зазнав поранення.

Як повідомлялося раніше, внаслідок теракту в Ніцці загинули 84 людини, понад 300 дістали поранення. Терорист за кермом вантажівки свідомо врізався в натовп після святкового святкового салюту й навмисно їхав через юрбу зигзагами, щоб убити якомога більше людей, після чого відкрив вогонь зі стрілецької зброї й сам був розстріляний поліцією.
Зловмисником виявився 31-річний виходець із Тунісу Мохамед Лауеєж Булель. Відповідальність за теракт взяла на себе “Ісламська держава”.

За даними МЗС, внаслідок теракту в Ніцці загинув один громадянин України та двоє були поранені.

Читайте також:
Теракт із вантажівкою в Ніцці: жертв уже 84, вбивця – з Тунісу,
Олланд продовжує надзвичайний стан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна