Внаслідок теракту в Ніцці загинув принаймні один українець, є також двоє поранених. ОНОВЛЕНО

 

Унаслідок теракту в Ніцці загинув один громадянин України, ще двоє зазнали поранень. Про це повідомила в коментарі каналу “112 Україна” речниця МЗС Мар’яза Беца.

За її словами, загиблий – чоловік, його ім’я відоме, але не розголошується через захист персональних даних.
Відомо також, що життю принаймні одного з двох поранених нічого не загрожує.

Раніше сьогодні в соцмережі міністр закордонних справ Павло Клімкін з посиланням на дані українського посольства повідомляв про одного загиблого й одного пораненого.

“Зазначена інформація була отримана посольством з неофіційних джерел, офіційне її підтвердження, а також дані про інших постраждалих громадян України, очікуються”, – інформує Департамент консульської служби МЗС України.

В МЗС та посольстві відкриті додаткові “гарячі лінії” для громадян України, які могли постраждати внаслідок теракту. До надання допомоги постраждалим залучено почесного консула України в Ніцці, планується відрядження консульської посадової особи посольства України у Франції до Ніцци для надання допомоги громадянам України.

Прохання до громадян України, рідні або знайомі яких перебувають у Франції та досі не вийшли на зв’язок, повідомити про це на “гарячі лінії” МЗС: тел.: +38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77
e-mail: [email protected]; або на тел. посольства України у Франції: +33 143 060737.

Як відомо, 14 липня у Ніцці на людній набережній після святкувань з нагоди національного свята вантажівка з терористом за кермом в’їхала у натовп і гнала майже 2 км, аби спричинити найбільшу кількість жертв.
За останніми даними, загинуло 84 особи, багато людей перебувають у важкому стані.

Читайте також:
Теракт із вантажівкою в Ніцці: жертв уже 84, вбивця – з Тунісу,
Олланд продовжує надзвичайний стан

Особу водія було ідентифіковано. Ним виявився 31-річний чоловік з подвійним громадянством Франції і Тунісу.
Терорист раніше перебував у полі зору поліції – на його рахунку крадіжки і насильницькі дії.

ЗМІ пишуть про слід “Ісламської держави” в теракті.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна