Держдеп США згадав дітей і переселенців Донбасу в контексті світової проблеми торгівлі людьми

 

Проросійські бойовики на Донбасі використовують неповнолітніх у складі своїх незаконних збройних формувань, ангажують їх як інформаторів або прикриваються ними як живим щитом. Про це йдеться в новому щорічному звіті Державного департаменту США щодо ситуацією з торгівлею людьми у світі.

“Вербування дітей групами бойовиків відбувається на території, що не підконтрольна центральному урядові [України] та де влада не спроможна забезпечити національну заборону на використання дітей у збройному конфлікті. Проросійські сепаратисти також продовжують використовувати дітей як інформаторів та “живий щит”, – зазначається у звіті, який цитує “Радіо Свобода”.

У Держдепі наголошують, що конфлікт на сході України перетворив на вимушених переселенців близько 2 мільйонів людей, і ця категорія населення є особливо вразливою у плані потенційної експлуатації.

У звіті йдеться про те, що Україна залишається як джерелом ресурсу для торгівлі людьми, так і країною транзиту для цієї справи.

Державний департамент США зазначає, що українська влада вживає заходів для викорінення торгівлі людьми та їх експлуатації, але цих заходів наразі недостатньо.

Читайте також:
У Раді оприлюднили різні дані щодо кількості дітей, загиблих на Донбасі

Більшість українців позитивно ставиться до переселенців з Донбасу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна