У Раді оприлюднили різні дані щодо кількості дітей, загиблих на Донбасі

 

З початку проведення антитерористичної операції на Донбасі загинуло 68 і було поранено 186 дітей. Такі дані оприлюднив на засіданні парламенту спікер ВР Андрій Парубій сьогодні, 1 червня – в День захисту дітей.

За словами Парубія, останнім часом почастішали випадки, коли російські безпілотники скидають на українську територію вибухові пристрої, через які гинуть цивільні, зокрема діти.

Водночас депутат “Опозиційного блоку”, дитячий омбудсман часів режиму Януковича Юрій Павленко зазначив, що, за його даними, кількість загиблих і поранених дітей значно більша.

“За нашою інформацією, аналізом всіх офіційних і відкритих джерел цифра є ще більш трагічною: за два роки військових дій загинуло 199 українських дітей від куль ті осколків і близько 500 поранено”, – сказав Павленко.

Він зазначив, що на сьогоднішній день близько 10 тисяч дітей проживають у “сірій зоні”, і щодня наражаються на небезпеку. Павленко закликав посилити захист їхніх прав.

Читайте також:
З початку АТО на Донбасі знайшли 760 мін у вигляді дитячих іграшок. НАТО надає допомогу

“Уроки громадянськості” в школах “ДНР”: як дітей перетворюють на “вату”. ВІДЕО

Від конфлікту в Україні страждають 580 тисяч дітей – ЮНІСЕФ

Воїни ЗСУ привезли гуманітарну допомогу дітям “сірої зони”. Їх зустріли з прапорами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна