Кількість постраждалих внаслідок масового отруєння в Ізмаїлі перевищила півтисячі

 

Кількість постраждалих внаслідок масового отруєння в Ізмаїльському районі Одеської області зросла до 529 осіб. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“Протягом 16-21 червня в Ізмаїльську районну лікарню з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт” звернулися 529 осіб (з них 308 дітей) місцевих жителів міста Ізмаїл та села Броска Ізмаїльського району”, – йдеться в повідомленні.

Станом на сьогодні, 22 червня, в медичних установах Ізмаїлу перебуває 239 осіб (з них 111 дітей), виписано або переведено на амбулаторне лікування – 290 осіб (з них 197 дітей).

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в Ізмаїлі зростає кількість отруєних дорослих.

Раніше мер та голова Держсанепідслужби заявили, що причиною масового захворювання людей, за попередніми даними, стали збудники ротавірусної і норовірусної інфекцій та кишкова паличка. 
У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що причиною масового отруєння людей стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектора в міську водопровідну мережу внаслідок підтоплення через сильні зливи на тлі спеки.

Хворі почали надходити до лікарень у п’ятницю, 17 червня. Усі, хто звертався по допомогу до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювання, підвищення температури й розлад шлунку. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз “гостра кишкова інфекція”.

 

У місті введено надзвичайний стан. Прикордонники Ізмаїльського загону взяли під охоронувідкриті водойми міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання задля подолання небезпеки масового отруєння людей.
Нацполіція заборонила торгівлю в Ізмаїлі продуктами, що швидко псуються.

У неділю ввечері міський голова Андрій Абрамченко повідомив, що ситуація почала стабілізуватися.
З понеділка для запобігання другої хвилі захворювання в мережах водопостачання короткочасно збільшено хлорування води.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна