Ситуація з масовим отруєнням в Ізмаїлі стабілізована. Люди виписуються з лікарень

 

Ситуація з масовим отруєннями в Ізмаїлі на Одещині стабілізувалася. Станом на ранок 19 червня в медичних закладах міста перебували 143 особи, з них 119 дітей.
Як повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, виписано вже 147 осіб, з них 53 дитини.

Протягом 17-18 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт” звернулося загалом 290 осіб, зокрема 172 дитини. Це місцеві мешканці Ізмаїла та села Броска Ізмаїльського району.

Водночас мер міста Андрій Абрамченко навів інші цифри.

“Станом на сьому годину ранку неділі в лікарні надійшло 336 осіб. Дані про кількість госпіталізованих постійно уточнюються: у нас великий розкид лікарень, тому ми постійно уточнюємо цифри”, – зазначив він у “Фейсбуці”.

Ще напередодні ввечері він повідомив: “Ми стабілізували ситуацію. Це було дуже важко. Спасибі ізмаїльчанам за підтримку. Вірю, що все буде добре”.

“Фахівцями СЕС здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється”, – йдеться в повідомленні ДСНС.

Як повідомлялося, в п’ятницю жителі Ізмаїла почали звертатися до медичних установ з симптомами отруєння. У місті введено надзвичайний стан. Аналізи проб води в системі міського водоканалу відповідають санітарним нормам.

Прикордонники Ізмаїльського загону взяли під охорону відкриті водойми міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання задля подолання небезпеки масового отруєння людей.
Нацполіція заборонила торгівлю в Ізмаїлі продуктами, що швидко псуються.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна