Інфекція в Ізмаїлі: зростає кількість уражених дорослих

 

В Ізмаїлі Одеської області за минулу ніч шпиталізували ще 28 людей, які постраждали від кишкової інфекції. Про це повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

Він зазначив, що з початку спалаху кишкової інфекції до стаціонарів Ізмаїла та Ізмаїльського району надійшли загалом 460 людей, з них 281 – діти.

“Станом на ранок 21 червня у місцевих лікарнях отримують лікування 215 осіб, у тому числі 111 дітей”, – повідомив Абрамченко у соцмережі.

За його словами, при загальному зменшенні кількості хворих в останні дні спостерігається зростання числа дорослих, які звертаються по лікарську допомогу.

“Причина цього – не лише сильніший (порівняно з дитячим) імунітет дорослої людини, а й нехтування суворого дотримання елементарних правил санітарії та гігієни”, – зазначив Абрамченко.

Він уточнив, що минулих вихідних поліції і прикордонникам довелося “витягувати з води” людей, які купалися, попри заборону.

“У зв’язку з цим нагадую про необхідність суворого виконання вимог санітарних норм і про тимчасову заборону на купання в водоймах. Звертаюся до ізмаїльчан із нагадуванням, що воду перед вживанням слід в обов’язковому порядку кип’ятити, овочі і фрукти – мити з господарським милом і обдавати окропом, а також слід утриматися від купання у відкритих водоймах”, – заявив міський голова.

Нагадаємо, раніше мер та голова Держсанепідслужби заявили, що причиною масового захворювання людей, за попередніми даними, стали збудники ротавірусної і норовірусної інфекцій та кишкова паличка. Це сталося через фекальне забруднення води під час сильних злив на тлі спеки.

Хворі почали надходити до лікарень у п’ятницю, 17 червня. Усі, хто звертався по допомогу до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювання, підвищення температури й розлад шлунку. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз “гостра кишкова інфекція”.

У місті введено надзвичайний стан. Прикордонники Ізмаїльського загону взяли під охоронувідкриті водойми міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання задля подолання небезпеки масового отруєння людей.
Нацполіція заборонила торгівлю в Ізмаїлі продуктами, що швидко псуються.

У неділю ввечері міський голова Андрій Абрамченко повідомив, що ситуація почала стабілізуватися.

З понеділка для запобігання другої хвилі захворювання в мережах водопостачання короткочасно збільшено хлорування води.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна