В Ізмаїлі отруїлися вже 250 людей

 

В місті Ізмаїл на півдні Одеської області до лікарні з симптомами отруєння звернулося вже 250 осіб, з них 147 – діти.
Про це повідомив речник Державної санітарно-епідеміологічної служби Одеської області Андрій Мельников в ефірі телеканалу “112 Украіна”.

За його словами, над з’ясуванням причин масового отруєння продовжують працювати співробітники санепідемстанції, але поки результатів аналізів немає.

Представники Ізмаїльського прикордонного загону охороняють відкриті водойми міста і ведуть роз’яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання задля подолання небезпеки масового отруєння.
Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, таке рішення було прийнято на ранковій екстреній нараді у керівництва міста з представниками Ізмаїльського прикордонного загону, відділу поліції, медичних установ і шкіл.

“Зараз охоронцями кордону оточені водойми, а саме канал навпроти Морвокзалу, так зване “Криве озеро” біля старого пляжу і “Леб’яже озеро”, – йдеться в повідомленні.

Обмежувальні заходи триватимуть, поки не буде знята надзвичайна ситуація на місцевому рівні.

Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомляв, що проби води у водопроводі міста відповідають санітарним нормам.

“Ставимо вас до відома, що КП “Ізмаїльське ВУВКГ” працює в штатному режимі. Аналізи проб води відповідають санітарним нормам. Передумов для відключення води немає. Дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм”, – написав мер.

Як відомо, напередодні на місто обрушилася місячна норма опадів, це спричинило підняття підземних вод і затоплення туалетів мешканців міста.

Сьогодні, 18 червня, закрито всі ресторани, бари, об’єкти торгівлі, ринки, взято під охорону всі водойми, де є стояча вода, інформував мер. Комунальні підприємства проводять побудинковий обхід з дезінфекцією туалетів.
Про заборону торгівлі в Ізмаїлі продуктами, що швидко псуються, повідомила глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

Читайте також:
Надзвичайна ситуація в Ізмаїлі: отруєно 200 людей, обмежено торгівлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна