Надзвичайна ситуація в Ізмаїлі: отруєно 200 людей, обмежено торгівлю

 

В Ізмаїлі заборонена торгівля товарами, що швидко псуються, молоком і фруктами. Про це повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе на своїй сторінці в соцмережі.

Таке рішення стало наслідком масового отруєння – сьогодні стало відомо, що в місті Ізмаїл на півдні Одеської області з діагнозом “кишкова інфекція” госпіталізовано близько 20 осіб, зокрема 130 дітей. Міська влада розгорнула шпиталь в одній зі шкіл.

“Поліцейські у складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів об’їжджають питні заклади, ринки та місця стихійної торгівлі, інформуючи, що у зв’язку з обставинами, які склалися, торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та товаром, що швидко псується – заборонена”, – поінформувала голова Нацполіції.

За її словами, це тимчасові заходи. Торгівля відновиться після спеціального розпорядження та встановлення джерела зараження.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі Одеської області поліція відкрила кримінальне провадження – за порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

“З огляду на те, що люди продовжують звертатися за допомогою лікарів, ізмаїльський відділ поліції піднято по тривозі. У місті на базі загальноосвітніх шкіл додатково відкриваються пункти надання першої медичної допомоги”, – написала Хатія Деканоїдзе.

Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко в соцмережі підкреслив, що “місто не закривається”.

“Ми закриваємо тільки об’єкти громадського харчування, а також ринки – центральний, тимчасові і стихійні. Об’єкти торгівлі продовжують функціонувати”, – написав Абрамченко.

“Наразі джерело зараження не виявлено. Вода дала “хороший” результат, вона чиста. Але ми збільшили вміст хлору”, – розповів мер.

Він зазначив, що напередодні на місто обрушилася місячна норма опадів, це спричинило підняття підземних вод і затоплення туалетів мешканців міста.

“Сьогодні закрито усі ресторани, бари, об’єкти торгівлі, ринки, взято під охорону всі водойми, де є стояча вода”, – повідомив Абрамченко.

Комунальні підприємства проводять побудинковий обхід з дезінфекцією туалетів.

Читайте також:
На вихідні до Львова: які наслідки пожежі на сміттєзвалищі та коли їх ліквідують

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна