Заступника начальника штабу АТО судять за шпигунство на користь Росії

 

В Україні під слідством перебувають 13 агентів російських спецслужб. Серед них — заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини тощо. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил. Серед них також кілька мешканців різних областей, які перебували на оперативному зв’язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом”, – йдеться у повідомленні.

Загалом з червня минулого року СБУ відкрила 367 кримінальних проваджень, 76 з яких за державну зраду і три – за шпигунство.

Як відзвітували в СБУ, за останній рік вони ліквідували 30 терористичних груп, які готували диверсії не лише в АТО, а й в інших регіонах України.

Так, 9 років тюрми отримав росіянин, кадровий співробітник головного розвідувального управління Генштабу Росії. Він вербував українців і намагався отримати таємну документацію про зразки новітнього військового озброєння.

Читайте також:
Голова СБУ похвалив Одесу і розповів про зламаний сценарій “Бессарабської народної республіки”

СБУ: З Росії дестабілізують ситуацію в Україні через фінансування політиків другого ешелону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна