Гра Німеччина – Україна – 2:0. Коментарі, ВІДЕО

 

Збірна України в своєму першому матчі на Євро-2016 у Ліллі показала гідну гру, але поступилася чинним чемпіонам світу німцям – 0:2.
Це перша гра чемпіонату, в якій одна з команд виграла з різницею більш як й гол.

Тепер подальша турнірна доля українців залежатиме від результатів поєдинків команди Михайла Фоменка з Північною Ірландією (16 червня) і Польщею (21 червня).

…….

Чемпіонат Європи 2016 року з футболу. Група C. 1-й тур

Польща – Північна Ірландія – 1:0 (Мілік, 51)

Німеччина – Україна – 2:0 (Мустафі, 19; Швайнштайгер, 90+2)

Статистика матчу:

  • удари по воротах – 8:4 на користь німців,
  • удари повз ворота – 7:1 за німців,
  • володіння м’ячем – 64% проти 36% на німецьку користь,
  • кутові – 6:11 для України,
  • фоли – по 9.

Михайло Фоменко, головний тренер збірної України:
– Ми самі розуміємо, що це був за матч. Тепер це вже історія. Потрібно рухатися далі. Готуватися, відновлювати хлопців, щоб вони відійшли, у першу чергу, у психологічному плані.
Добре, що отримали мало жовтих карток. Вважаю, хлопці розуміють, що за матчі на них чекають. Саме в них буде вирішуватися, вийде збірна з групи, чи ні.
Команді не вдалося те, що дозволили супернику – забити. У нас теж були моменти, які ми не реалізували. Збірна Німеччини – це машина. У складі цієї команди велика кількість індивідуально сильних виконавців.
Жодних сюрпризів не було. Хлопці розуміли, з ким доведеться грати, старалися. Але машина завжди залишається машиною.

Артем Федецький, захисник збірної України:
– У збірної України були моменти, але їх потрібно було використовувати. Думаю, непогана гра була. Неприємно, що програли. Команда Німеччини довела, що вона є чемпіоном світу.
Особливо непоганим був перший тайм у нашому виконанні. У другому, звичайно, дещо підсіли.
Не думаю, що хоч якась команда може закрити і не дати вільних зон такій збірній як Німеччина. Усі старалися, і були моменти, які потрібно було реалізовувати.
…Нашій збірній не варто розчаровуватися. У нас попереду два матчі. Звичайно, програвати неприємно, але все ще можна виправити.

Андрій Шевченко, тренер збірної України:
– Потрібно віддати належне цій команді Німеччини. Підбір гравців, злагоджена гра у всіх лініях підтверджує, що ця команда не дарма стала чемпіоном світу.
Тренерський штаб залишився задоволений першим таймом. Ми закрили практично всі підходи до наших володінь. Особливо гострих моментів у німців не було у першому тайм.
Пропущений гол міг зламати гру, але гравці показали характер і виконували настанови тренерів.
Наприкінці тайму було кілька моментів, але везіння дещо підвело нас.  Другий тайм погірше відіграли. Але претензій практично немає ні до кого. Є над чим працювати. Попереду у нас ще дві гри.

Йоахім Льов, головний тренер збірної Німеччини:
– Мене не здивувало, як грала Україна сьогодні, я бачив багато їхніх матчів за останні два роки. У цієї команди дуже сильна оборона, гравці дуже сильні фізично, добре грають на верхових м’ячах. в українців дуже швидкі крайні півзахисники з гарним дриблінгом, що робить їх контратаки небезпечними. Багато гравців збірної виступають за “Шахтар” або “Динамо”, це дає їм можливість регулярно грати в Лізі чемпіонів та отримувати міжнародний досвід, в України хороші шанси на вихід з групи.
Перший тайм пройшов у високому темпі, довелося багато бігати. Ми дозволили супернику провести кілька небезпечних контратак. У другому таймі ми знайшли рішення цієї проблеми і повністю взяли ситуацію під свій контроль, практично не віддаючи м’яч суперникові.

* * *

Сайт УЄФА: кращий гравець матчу – Тоні Кроос (Німеччина)
Півзахисник “Реалу” змагався за звання кращого з Самі Хедірою, але саме Кроос зробив результативну передачу у випадку з переможним голом. Спостерігачі УЄФА також відзначили його бачення поля і уміння читати гру.

Сайт УЄФА: позитив для України
Підопічні Михайла Фоменка дотримувалися чіткого плану: оборонялися великим числом і були готові контратакувати. Навіть коли Шкодран Мустафі (“Валенсія”) відкрив рахунок, “синьо-жовті” не відступили від своїх ігрових принципів… Здобути очки не вийшло, але позитивні моменти в грі українців, безумовно, були – згадати хоча б ряд гольових ситуацій, створених у першому таймі.
У поєдинку проти Північної Ірландії вболівальники збірної України вправі розраховувати з оптимізмом.

* * *

Перед грою в Ліллі група німецьких фанатів напала на вболівальників збірної України, повідомив iSport.
Німці настільки несподівано напали на нічого не підозрюючих українських вболівальників, що ті не встигли зрозуміти, що відбувається.
Люди в чорному одязі вибігли з фаєрами на площу і почали бійку з українцями. Французька поліція зреагувала дуже оперативно, зробивши спробу припинити насильство.
Німці, які затіяли бійку, вмить зникли з місця подій – їх переслідували працівники поліції. Українці ж продовжували залишатися на площі. В сторону конфлікту було направлено 25 спецслужбовців.

На стадіоні “П’єр Моруа” в Ліллі були присутні 43035 вболівальників, із них майже 10 тисяч – українці.

Читайте також:
Гід по українських шансах і містах Євро-2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна