Глава Європарламенту запевнив, що робить усе для швидшого “безвізу” українцям

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем для узгодження позицій у контексті підготовки до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі та обговорення перспектив запровадження безвізового режиму.

Як повідомила прес-служба Банкової, Мартін Шульц підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян.
Він запевнив, що докладає всіх зусиль для схвалення Європейським парламентом позитивного рішення вже ближчим часом.

Сторони обговорили прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ. У цьому контексті глава Європарламенту привітав президента України зі схваленням конституційних змін в частині правосуддя, що стало важливим сигналом про відданість української влади курсу проєвропейських демократичних реформ.

Порошенко й Шульц також обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість подальшої координації зусиль з метою продовження санкційного тиску на Росію, який має діяти, допоки Україна не відновить свій суверенітет над Донбасом і Кримом, ідеться в повідомленні з АП.

Нагадаємо, цими днями в Брюсселі відклали розгляд “безвізу” для Грузії, яка перебуває в схожому становищі з Україною. Паралельно з Україною розглядають також питання Косова й Туреччини.

Деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий режим з іншими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення “безвізу” у світлі міграційної кризи.

Глава МВС Франції заявляв, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Читайте також:
Порошенко припускає, що ЄС може затвердити “безвіз” для України у вересні

Безвізовий режим для України можуть розглянути окремо від інших країн-претендентів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна