Безвізовий режим для України можуть розглянути окремо від інших країн-претендентів

 

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе виступає за розгляд Європейським Союзом питання надання громадянам України безвізового режиму окремо від інших країн, які претендують на отримання безвізового режиму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів за результатами зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з послами країн Північної Європи та Балтії..

“Ми вважаємо, що підхід, коли Україну, Косово, Грузію й Туреччину розглядають “одним пакетом”, є повністю помилковим. Ми віримо, що важливо оцінювати кожну країну, оцінюючи умови й виконання зобов’язань, які ми взяли на себе”, – сказала вона.

Віце-прем’єр зазначила, що прив’язка надання безвізового режиму до вироблення рішення з механізму призупинення його дії може привести до невиправданої затримки.

Учасники зустрічі також обговорили стан виконання Мінських угод та питання продовження санкцій відносно Російської Федерації.

Під час зустрічі прем’єр-міністр поінформував, що новий Уряд спільно зі Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні напрацював операційний план пріоритетних кроків до кінця 2016 року, який буде схвалено на позачерговому засіданні Уряду у п’ятницю, 27 травня.

За його словами, план передбачає п’ять пріоритетних напрямків роботи Уряду, зокрема: макроекономічна стабілізація, підвищення якості державного управління та державних послуг, ефективна боротьба з корупцією, судова реформа, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу.

“Новосформований Уряд зорієнтований на подальшу європейську інтеграцію, на проведення глибинних реформ, на активну боротьбу з корупцією”, – підкреслив прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман поінформував співрозмовників про вжиті Урядом заходи у цих напрямках. Зокрема зазначається, що Кабінетом Міністрів були прийняті рішення щодо запровадження єдиної ринкової ціни на газ та єдиного митного вікна, дерегуляції ринку ліків, проведення конкурсного призначення керівництва державних підприємств та відкритих державних закупівель, підготовки публічного аукціону приватизації Одеського припортового заводу, забезпечення роботи антикорупційних органів. Уряд також продовжить дерегуляцію, децентралізацію та зміну системи роботи української митниці.

Своєю чергою Посли країн Північної Європи та Балтії привітали рішення Уряду, спрямовані на досягнення енергетичної незалежності України та наголосили на необхідності продовження структурних реформ в Україні, зокрема, у сферах боротьби з корупцією та зміни судової системи. Вони запевнили у готовності країн Північної Європи та Балтії підтримувати Україна на шляху реформування.

Співрозмовники також привітали повернення в Україну льотчиці, народного депутата Надії Савченко та запевнили у відданості їхніх країн політиці засудження військової агресії на сході України та анексії Росією Криму.

Читайте також:
Доповідач щодо безвізового режиму виявилась не прихильною до України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна