У Європі підтвердили, що “безвіз” для України – не справа найближчих місяців

 

Питання надання безвізового режиму з ЄС для України не буде розглядатися у найближчі тижні та місяці.
Про це сьогодні, 20 травня, заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов під час засідання ради міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє “Європравда” х посиланням на Europe Online.

“Це питання (надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова) не може бути розглянуто в найближчі тижні і місяці”, – сказав Казньов.

Позицію французького міністра поділяє і міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр. Він підтвердив, що “ніяких нових рішень щодо візової лібералізації” не буде ухвалено до затвердження механізму швидкої зупинки безвізового режиму.

Читайте також:
Єврокомісія пропонує механізм зупинки безвізового режиму – зокрема й для України

Нагадаємо, раніше Єврокомісія передала законодавчу пропозицію в Європарламент та закликала держави-члени ЄС ухвалити остаточні рішення до лібералізації  візового режиму з Україною, а також Грузією та Республікою Косово, адже ці три країни виконали всі вимоги для цього.

“Європейська правда” повідомила, що сьогодні, 20 травня, міністри внутрішніх справ країни ЄС узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Посол України при ЄС Микола Точицький визнав, що в ЄС обговорюють можливість перенесення безвізового режиму для України у зв’язку ініціативою Єврокомісії створити процедуру, яка дозволить переглядати рішення про безвізовий вже після того, як воно ухвалене.

Після цього глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський сьогодні вранці заявив, що запровадження безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною йде за планом.
“Немає жодної інформації, на підставі якої я міг би сказати, що там є якась затримка”, – сказав Томбінський,

Раніше “Європейська правда” повідомляла з посиланням на джерела в Брюсселі, що ЄС у ставленні до Україні відійшла від дотримання демократичної процедури на користь “реалполітік” і планує відтермінувати анонсований старт “безвізу” для України на час після знаходження безпекових запобіжників.

Читайте також:
Угорщина вимагає безвізовий режим для України “негайно”.
Вишеградська четвірка теж підтримує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна