У Білорусі заборонили продавати глобуси з російським Кримом

 

У білоруському місті Могильов (90 км від кордону з РФ) вилучили з продажу глобуси, на яких Крим був вказаний як територія Росії.
Про це повідомляє Польське радіо. 

Це було зроблено за рекомендацією білоруської влади, яка радить уникати продажу карт, де територіальний статус Криму відрізняється від загальновизнаного міжнародною спільнотою.

На появу в магазинах Могильова глобусів із Кримом в складі Росії першим звернув увагу представник опозиційної Білоруської соціал-демократичної партії Ігор Борисов. Політик звернувся до місцевих управлінців, заявивши, що подібний обрис кордонів суперечить офіційній позиції білоруської влади.

В результаті його скарги глобуси були вилучені з усіх державних книгарень.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, говорячи про співпрацю з окупованим Кримом, заявляв, що його країна має вибудовувати свою політику “на основі реалій”.

Читайте також:
Річницю “російської весни” в Керчі відзначили з мапою РФ, на якій немає окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна