Річницю “російської весни” в Керчі відзначили з мапою РФ, на якій немає окупованого Криму

 

В окупованій Керчі, що в Криму, 20 лютого відбувся урочистий захід, присвячений російському святу “День захисника вітчизни”, який відзначають 23 лютого, а також річниці так званої “російської весни” – початку окупації українського півострова військами РФ у 2014 році.

Урочисті збори та святковий концерт у культурному центрі імені Богатикова пройшли за участю окупаційної влади та військових ЗС Росії. При цьому сцену прикрашав гігантський плакат із гаслом “23 февраля. С Днем защитника отечества!” та триколірною картою Російської Федерації, на якій немає Криму.

Звіт про подію та відповідні фотознімки опубліковано на сайті Керченської міськради.

У повідомленні йдеться, що, “як зазначив глава (окупаційної адміністрації Керчі Сергій Писарєв, сьогодні кримчани відзначають не тільки День захисника вітчизни. Два роки тому мешканці півострова як один відстояли своє право на свободу в знаменні дні Кримської весни”.

Присутніх у залі солдатів і офіцерів, а також ветеранів різних воєн привітала голова міської ради Лариса Щербула. “Вона вручила нагороди найкращим, хто довів відданість військовій професії”, – повідомляє КМР.

“Урочисті збори завершилося святковим концертом, в якому нерідко звучали знайомі всім мотиви військових пісень”, – зазначено в повідомленні.

Керч карта Росії без криму 23 лютого - солдати 2

Керч карта Росії без криму 23 лютого - солдати

 

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.В цей день російські війська (“зелені чоловічки” без розпізнавальних знаків) вторглися на територію півострова й розгорнули операцію з блокування українських військових частин та баз ВМСУ.

27 лютого російські війська та місцеві “козаки” зайняли будівлю Верховної Ради АР Крим, після чого відбулося сфальсифіковане голосування депутатів ВР АРК про відставку глави Радміну Анатолія Могильова й обрання керівником уряду лідера партії “Русское единство” Сергія Аксьонова.
Один із російських терористів Ігор Стрєлков (Гіркін), який брав участь у збройному захопленні півострова та міст Донбасу, пізніше зізнався, що депутатів у Криму бойовики силою зганяли голосувати за відділення від України.

16 березня 2014 в Криму під дулами автоматів пройшов так званий “референдум”, який Росія називає підставою для офіційної анексії Криму.

18 березня президент РФ Володимир Путін і представники нелегітимної влади Криму підписали договір про прийняття до складу Російської Федерації так званої “Республіки Крим” і Севастополя.

Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили проти РФ економічні санкції.

Після встановлення російського контролю над Кримом на півострові погіршилася ситуація з правами людини, тривають гоніння на кримських татар, що констатують не лише українські омбудсмани, а й міжнародні організації, зокрема ПАРЄ.

20 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про створення служби з деокупації Криму у складі представництва президента в Автономній Республіці Крим.

Президент також заявляв, що оптимальним форматом для початку механізму деокупації півострова може стати формат “Женева плюс” за участю партнерів з ЄС, США і, можливо, країн-підписантів Будапештського меморандуму”.

Читайте також:
Європарламент закликав Кремль до переговорів щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

У Криму забороняють Меджліс кримських татар як “екстремістську організацію”

У Києві прем’єр Туреччини зустрівся з кримськими татарами й заявив, що Крим – це Україна

Джемілєв прогнозує швидкий розпад Росії і звільнення Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна