“Гопник у погонах”, який вів у суді справу Луценка, тепер бореться з Україною в Криму

 

Так званий “заступник прокурора Сімферополя” Олександр Шкитов, який виніс застереження про “екстремістську діяльність” кримськотатарській журналістці Лілії Буджуровій, три роки тому працював у Генпрокуратурі України і представляв державне обвинувачення у справі проти нинішнього прокурора Юрія Луценка.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, до окупації Криму Олександр Шкитов обіймав посаду прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в судах Генеральної прокуратури України.

У червні 2013 року в судовому засіданні, яке проходило за відсутності слідчого, Луценко заявив про відвід прокурору Шкитову, назвавши його “гопником в погонах”.

“Тоді в мене є відвід прокурору, який вважає, що рішення суду виконувати необов’язково. З нього треба зняти погони і вигнати під зад з цього приміщення”, – говорив Луценко.

Олександр Шкитов (ліворуч) і Юрій Луценко в Печерському суді 2013 року

Олександр Шкитов (ліворуч) і Юрій Луценко в Печерському суді 2013 року

Олександр Шкитов не числиться в списках Генеральної прокуратури України серед прокурорів-зрадників, яким повідомлено про підозру у державній зраді та які оголошені в розшук.
Однак профіль Шкитовауродженця Донецька, 1984 р.н. – є на сайті Центру “Миротворець”, де він значиться зрадником Батьківщини.

Раніше повідомлялося, що 30 травня російська окупаційна влада попередила кримськотатарську журналістку Лілію Буджурову, що може розцінювати її діяльність як екстремістську.

Читайте також:
СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму
роликом “Пам’ятаємо про зрадників”

Окупанти в Криму зупинили діяльність “екстремістського” Меджлісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна