Склад збірної України на Євро: Фоменко “відчепив” росіян. Ярмоленко і Степаненко помирилися. ВІДЕО

Оприлюднено список футболістів, які готуватимуться до Євро-2016 в складі збірної України.

“Списки були складені тиждень тому. Однак нам довелося обміркувати деякі кандидатури. Є група футболістів, якій доведеться бути “в запасі”, – розповів головний тренер Михайло Фоменко на прес-конференції в ФФУ сьогодні, 19 травня.

Попередня заявка збірної України виглядає так:

Воротарі: Андрій П’ятов (“Шахтар”), Денис Бойко (“Бешикташ”, Туреччина), Микита Шевченко (“Зоря”).

Захисники: Євген Хачеріді (“Динамо”), Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, В’ячеслав Шевчук (усі – “Шахтар”), Артем Федецький (“Дніпро”), Микита Каменюка (“Зоря”).

Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Сергій Рибалка (всі – “Динамо”), Анатолій Тимощук (“Кайрат”, Казахстан), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Максим Малишев (усі – “Шахтар”), Євген Шахов, Руслан Ротань (обидва – “Дніпро”), Іван Петряк, Олександр Караваєв (обидва – “Зоря”), Євген Коноплянка (“Севілья”, Іспанія).

Нападники: Пилип Будковський (“Зоря”), Роман Зозуля (“Дніпро”), Артем Кравець (“Штутгарт”, Німеччина).

Резерв: Іван Ордець (“Шахтар”), Богдан Бутко (“Амкар”, Росія), Артем Путівцев (“Термаліка”, Польща), Віталій Буяльський (“Динамо”), Олександр Зінченко (“Уфа”, Росія), Артем Гордієнко (“Зоря”).

Михайло Фоменко зізнався, що особливі дискусії викликали кандидатури Бутка й Зінченка, які виступають у першості Росії.

“З приводу Зінченка, ми виходили з тієї ситуації, в якій перебуває футбольна команда в якій він виступає: якщо програють – Зінченко вільний [для збірної]”, – повідомив тренер.

// Наразі “Уфа” Зінченка перебуває в зоні вильоту російської прем’єр-ліги, але в разі здобуття очок у заключному турі 21 травня може потрапити в додаткові стикові матчі за право залишитися в еліті.

Також варто зазначити, що ростер не включає ще двох гравців, які останнім часом грали в Росії – це Євген Селезньов (щоправда, він уже перейшов із “Кубані” в донецький “Шахтар”) та Марко Девич з казанського “Рубіна”.

Крім цих форвардів, не викликані у збірну Артем Мілевський (“Конкордія”, Румунія) та Олександр Гладкий (“Шахтар”).

Таким чином, робить висновок “Футбол.ua”, на Євро-2016 тренерський штаб збірної України розраховує в нападі на тріо Будковський – Зозуля – Кравець.

Варто зазначити, що з нагоди оголошення складу збірної перед прес-конференцією Михайла Фоменка військовослужбовці 128-ї гірсько-піхотної бригади передали капітану збірної України Руслану Ротаню бойовий прапор із зони АТО на Донбасі, передає MatchDay.

прапор АТО збірна України

Напередодні ФФУ дискваліфікувала Ротаня та його одноклубника по “Дніпру” Зозулю на шість місяців за напад на арбітра після кубковового матчу із “Зорею”, однак це не вплине на їх виступи у складі збірної.

Перед оголошенням складу збірної Андрій Ярмоленко та Тарас Степаненко залагодили конфлікт, який стався після матчу чемпіонату України “Шахтар” – “Динамо” (коли Ярмоленко вдарив ногою партнера по збірній, який святкував гол у ворота киян).
Півзахисник “Динамо” Андрій Ярмоленко в присутності президента ФФУ Андрія Павелка приніс вибачення Степаненку.

“У нас попереду дуже важливий турнір, і я хочу, щоб у нашій збірній панували мир і дружба. Я звик відповідати за свої вчинки і знаю – те, що вчинив у матчі з “Шахтарем”, було неправильно, я цілком винен. Сподіваюся, що ми з Тарасом потиснемо один одному руки і будемо готуватися до Євро”, – сказав капітан “Динамо”.

Ярмоленко і Степаненко потисли один одному руки й посміхнулися.

Прокоментував примирення і Тарас Степаненко. “Поговорили з Андрієм, всі питання вирішені. Те, що було зроблено, зроблено на емоціях. Сподіваюся, що такого більше не повториться, нам з Андрієм ще разом довго грати в збірній, скажімо так. Тому конфлікт вичерпано”, – сказав гравець “Шахтаря”.

Нагадаємо, чемпіонат Європи у Франції стартує 10 червня.

Читайте також:
Стало відоме місто базування збірної України на Євро-2016. ВІДЕО

Збірна України здобула 100-ту перемогу в історії. Тренер Шева – фартовий

Коноплянка став володарем кубка Ліги Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна