Збірна України здобула 100-ту перемогу в історії. Тренер Шева – фартовий

 

Перемога над кіпріотами, здобута ввечері 24 березня збірною України з футболу, стала для нашої національної команди ювілейною – 100-ю в її історії.
Щоб досягти цієї позначки, “синьо-жовтим” знадобилося 24 роки і 226 проведених матчів.

Товариська гра Україна – Кіпр відбулася на майже цілком заповненому стадіоні “Чорноморець” в Одесі і завершилася з рахунком 1:0.
Єдиний гол на 40-й хвилині забив на добиванні Тарас Степаненко з донецького “Шахтаря”.

Це був перший у нинішньому році матч національної збірної України, і перший матч тренера Андрія Шевченка. Нагадаємо, колишній зірковий футболіст нещодавно став помічником головного тренера збірної Михайла Фоменка.

“Як вписується в колектив Шевченко? Кожен виконує свої обов’язки. Представили його як нового тренера, хлопці чудово розуміють, яким рівнем володів Андрій, коли був футболістом”, – сказав Михайло Фоменко.

Головний наставник виставив на матч експериментальний склад одразу з п’ятьма дебютантами, причому в першому таймі грали переважно вікові футболісти, а після перерви – більше молодих.

Склад збірної України в контрольному матчі проти збірної Кіпру:
Бойко, Кучер, Федецький, Шевчук (Каменюка, 81), Путівцев, Степаненко (Тимощук, 72), Гусєв (Петряк, 46), Гармаш (Малишев, 46), Ротань (к) (Коваленко, 46), Зозуля (Кравець, 63), Ярмоленко.

Михайло Фоменко так прокоментував матч: “Все-таки тривала перерва була у (матчах) нашої збірної. Потрібно було отримати більше інформації, тому зробили шість замін. Дебютанти? Ні до кого немає претензій по самовіддачі, а от по грі є питання — за їх позиції, оборонну гру і так далі.
Молоді футболісти? Вони повинні складати конкуренцію, адже вони не просто так грають за збірну. Вони приїхали сюди не просто відбути номер.
Для вибору гравців час ще є – головне, щоб не було травм. Ви ж знаєте, скільки у нас гравців в лазареті. Навіть сьогодні були заміни, адже гравці були на грані отримання м’язових травм”.

“Що стосується остаточного списку гравців, то спочатку треба дожити до чемпіонату Європи. Це футбол, травматичний вид спорту. Дай бог, щоб не було травм”, – додав коуч.

Наступний матч у рамках підготовки українців до фінальної частини чемпіонату Європи-2016 відбудеться в понеділок, 28 березня, на НСК “Олімпійський” у Києві. Суперник – збірна Уельсу.

Після цього український глядач аж до другої половини літа більше не побачить матчі збірної на вітчизняних стадіонах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна