Поновлений судом у поліції Мамка “не герой” і не служить в Авдіївці

 

Колишній заступник начальника Головного слідчого управління МВС Григорій Мамка, якого суд 7 квітня поновив на службі, справді зараз служить на Донбасі. Але у прифронтовій Авдіївці він пробув не більше одного дня.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив очільник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“У даний час він перебуває в селі Олександрівське з черговою перевіркою особового складу, дивиться, в яких умовах проходить служба і надає ту посильну допомогу, яку може надати”, – повідомив Аброськін.

“Я не хочу з нього робити героя. Були коментарі, що він перебував в Авдіївці. Так, він дійсно перебував протягом одного дня, перевіряв несення служби тими загонами, які там несуть службу, практично на першій лінії. Але він там не перебував більше одного дня”, – розповів голова ГУНП на Донеччині.

Про те, що Григорій Мамка нині служить в Авдіївці, раніше в ефірі цього самого телеканалу заявила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

Як писала Новинарня, Деканоїдзе пообіцяла переводити служити на Донбас усіх представників “старої міліції”, яких було звільнено в результаті реформи поліції і які після цього поновилися на посадах через суд.

Я обіцяю пекло тим силам, які ведуть до реваншу старих сил. Реформа поліції має тривати”, – наголосила Деканоїдзе.

Читайте також:
Мамка прийшов в МВС “працювати”. Деканоїдзе пообіцяла йому пекло Донбасу

При цьому голова ГУНП в Донецькій області Аброськін висловлювався проти того, щоб перетворювати прифронтову зону, де відповідальність правоохоронних органів особливо висока, на “заслання” для представників старої корумпованої системи.

Хоча, за його словами, органи поліції в Донецькій області недоукомплектовані на 25%.

“Дійсно, у нас є проблеми з особовим складом. У нас некомплект близько 25%, це змушує всіх інших співробітників поліції працювати понад тих сил і можливостей, які є у людей. Протягом двох років поліція Донеччини працює в постійному посиленому варіанті несення служби. При повній комплектації ми б могли повністю забезпечити правопорядок на території Донецької області”, – наголосив Аброськін.

“У даний час ми забезпечуємо порядок разом з тими силами і підрозділами, які прибувають до нас та несуть службу в зоні проведення АТО зі всіх областей України”, – додав він.

Також голова обласного ГУНП повідомив, що розраховує на поповнення лав випускниками ВНЗ системи Міністерства внутрішніх справ.

“Ми плануємо, що всі ці курсанти прибудуть і будуть нести службу в Донецькій області”, – сказав Аброськін.

Читайте також:
Казус Мамки. Не атестований у нову поліцію замначальника ГСУ поновився через суд

Мамчин син. Суд “валить” реформу поліції, поновлюючи ще одного одіозного “мента”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна