Перед добою “перемир’я” в АТО загинули 2 бійців ЗСУ. Лисенко вірить у випадковість

 

За 29 квітня в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє українських військових, ще четверо отримали поранення. Про це на брифінгу заявив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули і четверо були поранені”, – цитує Лисенка прес-служба Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

Бійці загинули в Авдіївці й Невельському. Двоє були поранені в Авдіївці, один – у Невельському та ще один – у Мар’їнці.

Військові ЗСУ загинули вже після того, як президент Петро Порошенко учора заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.
Водночас “великоднє перемир’я”, про яке домовилися на Тристоронній контактній групі в Мінську, офіційно почалося пізніше – в 00:00 суботи, 30 квітня.

Як повідомив сьогодні вранці прес-центр штабу АТО, “з початку доби (30 квітня) бандформування вже тричі обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї українські опорні пункти в районі в районі Авдіївки та Мар’їнки”.

Речник АП Андрій Лисенко визнав, що сьогодні зафіксовано кілька обстрілів, однак висловив надію, що “це випадковість і бойовики будуть дотримуватися режиму тиші”.

За даними штабу АТО, вчора незаконні збройні формування 40 разів обстріляли позиції ЗСУ – майже вдвічі більше, ніж напередодні.

На Донецькому напрямку за минулу добу бойовики випустили по силах АТО понад 80 мінометних мін, заборонених Мінськими угодами, сказав полковник Лисенко.

“Тихо було тільки на Світлодарській дузі, але на інших ділянках фронту (Зайцеве і передмістя Донецька) ворог вів щільний вогонь”, – заявив він.

Речник АП нагадав, що поблизу села Новобахмутівка Ясинуватського району Донецької області на розтяжці підірвався цивільний, потерпілий вчасно був госпіталізований.

На Луганському напрямку вчора було тихо.

При цьому на Маріупольському напрямку бойовики активно застосовували міномети по всій лінії зіткнення і снайперів, насамперед, у Мар’їнці.

“Обстановка дуже неспокійна, деякі опорні пункти обстрілюють шість разів на добу. Сили АТО змушені відкривати вогонь. Основними гарячими точками вчора були Мар’їнка і Красногорівка. Всього за минулу добу на маріупольському напрямку сталося 33 ворожих обстріли”, – констатував Андрій Лисенко.

Читайте також:
У штабі АТО пояснили, чому ЗСУ не могли обстріляти Оленівку і вбити 4 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна