Бойовики зірвали “великоднє перемир’я”

 

Російсько-терористичні війська зірвали “великоднє перемир’я”, про яке було домовлено напередодні в Мінську. Такий висновок випливає із ранкового повідомлення прес-служби штабу АТО.

“З початку доби (30 квітня) бандформування вже тричі обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї українські опорні пункти в районі в районі Авдіївки та Мар’їнки”, – йдеться в інформації на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці”.

Як відомо, вчора, 29 квітня, Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, о 00 год. 00 хв.
Учасники ТКГ домовилися, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях.

Упродовж минулої доби, 29 квітня, ситуація в зоні проведення АТО ускладнилась.
“Проросійські бойовики 40 разів обстрілювали позиції наших захисників. Значно активізувались вони з настанням сутінок”, – зазначили в штаба АТО.

“Найгарячіше було в районі Мар’їнки. Там незаконні збройні формування майже півтора десятка разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Також зі сторони тимчасово окупованого Донецька та його передмістя бойовики інтенсивно обстрілювали наші опорні пункти на підступах до Авдіївки, Красногорівки та Невельського. Там вони застосовували стрілецьке озброєння, гранатомети, а також міномети калібрів 82 мм та 120 мм.
З околиць окупованої Горлівки проросійські бандформування вели вогонь з 82-мм мінометів по позиціях наших захиcників у Зайцевому.
На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли наші опорні пункти в районі Лебединського з 120-мм мінометів, біля Талаківки – з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї”, – повідомляє штаб АТО.

За інформацією з Донбасу, вчора пізно ввечері були зафіксовані прольоти двох БПЛА противника. Один із безпілотників був повітряним диверсантом.
“Декілька разів пролітаючи над позиціями наших військ у районі Лозуватського (Красноармійський район Донецької області), безпілотник скидав вибухові пристрої”, – заявили у штабі АТО.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко учора заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.
“Якщо це буде зроблено, я зі свого боку готовий гарантувати дотримання режиму припинення вогню з українського боку, з надією, що він набуде постійного характеру, не обмеженого за часом”, – додав Порошенко.

У попередні дні штаб АТО фіксував деяке зменшення кількості з боку бойовиків (28 квітня їх було 22).

Читайте також:
Турчинов назвав точні координати місця в “ДНР”, звідки бойовики обстріляли Оленівку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна