В АТО – троє поранених військових і двоє цивільних

 

За минулу добу, 28 квітня, в зоні АТО загиблих серед українських військових немає, поранення дістали троє військових ЗСУ. Про це повідомив на брифінгу представник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

“За минулу добу внаслідок обстрілів і активних бойових дій, на щастя, загиблих серед українських військових немає, але троє отримали поранення. Це сталося в селище Широкине“, – повідомив Лисенко.

Загалом, як зазначив Андрій Лисенко, минулої доби бойовики 19 разів обстріляли опорні пункти Збройних сил України.

Відносно найбільша напруженість тепер фіксується на Маріупольському напрямку, де терористи здійснили 10 потужних мінометних обстрілів. Тут по позиціях українських військ було випущено понад 130 мінометних мін різного калібру.

За його словами, упродовж минулої доби на Луганському напрямку противник тричі порушував режим тиші.

На Донецькому напрямку було здійснено один потужний обстріл українських позицій біля шахти “Бутівка”, де впродовж близько двох годин бойовики випустили 40 мін калібру 82 і 120 мм.

Водночас Головне управління розвідки і прес-центр штабу АТО повідомили про 22 обстріли (за минулу добу – 29) зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм та 120-мм мінометів, з них: 1 – Щастя (Новоайдарський напрямок); 2 – Новотошківське (Сєверодонецький напрямок); 9 – шахта Бутовка, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); 4 – Березове, Новотроїцьке (Волноваський напрямок); 6 – Широкине (Маріупольський напрямок).

За даними ГУР, противник посилює передові підрозділи на Донецькому напрямку.

Відзначено переміщення:
у напрямку Донецького аеропорту – протитанкова артилерійська батарея 100-мм протитанкових гармат “Рапира” та гаубична артилерійська батарея 122-мм гаубиць Д-30 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк), вогневий взвод 152-мм гаубиць “Мста-Б” окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;
з Донецька в напрямку Спартак – до роти 100 омсбр;
до Олександрівки – дві самохідні артилерійські установки, дві бойові машини піхоти, вантажний автомобіль з особовим складом 100 омсбр;
з Макіївки у напрямку Ясинуватої – два вантажні автомобілі з особовим складом 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ.
На 29 квітня ц.р. заплановано проведення чергової ротації особового складу підрозділів полку, які діють у районі промислової зони Авдіївки.

Зафіксовано постачання озброєння, військової техніки та паливно-мастильних матеріалів з території РФ.
28 квітня ц.р. до залізничної станції Дебальцеве прибув ешелон з військовою технікою (три танки, дві 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град”, два вантажні автомобілі), три критих вагони та чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами (200 тонн), повідомили в ГУР МОУ.

Як повідомила Донецька обласна військово-цивільна адміністрація, за минулу добу в зоні АТО в Донецькій області постраждали двоє мирних жителів. Жителя Дзержинська з вогнепальним пораненням госпіталізовано до травматологічного відділення і прооперовано. Ще один місцевий мешканець внаслідок підриву на міні травмами доправлений до ЦРЛ Костянтинівки.

Читайте також:
Порошенко заявив, що Великдень буде тестом для Росії на християнськість

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна