У Мінську погодили повний “режим тиші” на Донбасі з нагоди Великодня

 

Тристороння контактна група у Мінську погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Про це сьогодні, 29 квітня, повідомив спецпредставник ОБСЄ на переговорах Мартін Сайдік.

“Тристороння контактна група і представники окремих районів Донецької та Луганської областей України вітають рішення всіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят, яке набуде чинності в суботу, 30 квітня 2016 року, о 00 годині 00 хвилин”, – йдеться в заяві, яку цитує “Інтерфакс-Україна”.

Учасники ТКГ домовилися, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях.

Також підтверджено, що будуть вжиті необхідні кроки з метою гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко сьогодні заявив, що “Великдень стане тестом для Росії на її приналежність до християнської цивілізації. Щоб пройти цей тест, Росія та її маріонетки мають беззастережно припинити вогонь хоча б на Пасху”.
“Якщо це буде зроблено, я зі свого боку готовий гарантувати дотримання режиму припинення вогню з українського боку, з надією, що він набуде постійного характеру, не обмеженого за часом”, – додав Порошенко.

В останні дні штаб АТО фіксує деяке зменшення кількості з боку бойовиків (28 квітня їх було 22).

Водночас українська сторона заявила про криваву провокацію незаконних збройних формувань під Оленівкою, де бойовики, щоб обвинуватити Збройні сили України, обстріляли власний КПП і вбили чотирьох мирних громадян.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна