В АТО – певна деескалація. Поранено вісьмох військових ЗСУ

 

За минулу добу, 18 квітня, в зоні проведення антитерористичної організації внаслідок бойових дій жоден український солдат не загинув, вісім поранено. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, в Станиці Луганській зазнали поранень троє військових, чотири – в Авдіївці, один – у Мар’їнці. Всі поранені в ході обстрілів з боку бойовиків.

Збройне протистояння на території Донецької та Луганської областей триває, однак інтенсивність обстрілів порівняно з попередніми днями зменшилася. Загалом 18 квітня бойовики здійснили 46 обстрілів, нарахували в штабі АТО.
Нагадаємо, напередодні йшлося про 79 обстрілів, а минулого тижня – понад сотню.

Обстріли велися зі стрілецької зброї, гранатометів, ЗУ-23-2, БМП, 122-мм артилерійських систем, 120- та 82-мм мінометів.
З них: три – Станиця Луганська (Новоайдарський напрямок); три – Трьохізбенка (Сєверодонецький напрямок); один – Новгородське (Слов’янський напрямок); 27 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Невельске, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); 11 – Славне, Тарамчук, Березове, Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); один – Широкине (Маріупольський напрямок), уточнили в ГУР.

Порушуючи Мінські домовленості, ворог вкотре застосував ствольну артилерію поблизу Березового та Новотроїцького, зазначили в штабі.

“З метою утримання займаних районів оборони військовослужбовці Збройних сил України 19 разів відкривали вогонь у відповідь”, – ідеться в повідомленні штабу АТО для преси.

Водночас за минулу добу в зоні АТО загинули троє військовослужбовців РФ і шестеро – поранені. Про це йдеться у сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“18 квітня загинули двоє військовослужбовців 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) і один військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу, а також в районі н.п. Зайцеве поранені шість військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК, які діяли в складі диверсійно розвідувальних груп”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, зазначили в ГУР, “зростає невдоволення місцевого населення тимчасово окупованих територій Донбасу присутністю і діями російських окупаційних військ”.
Так, 18 квітня майор ЗС РФ Олексій Чирва, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, влаштував стрілянину з пістолета в міському парку Донецька, після чого був затриманий групою донеччан і доставлений в місцеву лікарню з численними травмами.

Читайте також:
Інформаційний бардак: як народжуються чутки про поразки в АТО

Вкрасти все. Нові зальоти полковника Бушуєва, комбрига “армії ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна