Нова ескалація в АТО: 79 обстрілів, у бойовиків – сім загиблих

 

За минулу добу, 17 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один був поранений. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.
За його словами, боєць був поранений в Пісках.

Водночас прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації повідомила в соцмережі, що через обстріл бойовиками пішохідного переходу в Станиці Луганській поранено чотирьох військовослужбовців ЗСУ та одного прикордонника, також було перебито газопровід низького тиску.
Обстріл тривав “з 21:00 практично до ранку”. Імовірно, ці санітарні втрати буде враховано завтра.

Загалом протягом минулої доби, 17 квітня, бойовики 79 разів відкривали вогонь уздовж всієї лінії фронту.
Нагадаємо, напередодні прес-центр штабу АТО повідомляв про 50 обстрілів.

При цьому триває ескалація на Маріупольському напрямку.

“Тут різко зросла кількість ворожих обстрілів. Найбільш гарячі точки – Мар’їнка, околиці Докучаєвська (зокрема українські блокпости і КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь), а також Широкине. Вчора супротивник двічі застосував міномети й один раз – ствольну артилерію (122-мм САУ “Гвоздика”). Всього по українських позиціях було випущено не менше 20 мін і 20 снарядів. За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів”, – поінформував полковник Лисенко.

Крім іншого, в районі Лебединського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

На Луганському напрямку противник здійснив п’ять обстрілів позицій українських військ (зокрема один мінометний).
“Противник порушує режим тиші по всьому фронту – від Станиці Луганської до Попасної – і робить це в основному в темний час доби або в сутінках”, – уточнив Лисенко.

На Донецькому напрямку вчора обстановка принципових змін не зазнала, тут найбільше обстрілів.
“Окупанти активно застосовують міномети і бронетехніку по всій лінії фронту. Місця найбільш запеклого протистояння також традиційні – Світлодарська дуга, північне передмістя Горлівки, Авдіївська промзона, Донецький аеропорт. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 45 ворожих обстрілів, кожен третій – з важкого озброєння”, – зазначив речник АТО.

“З метою утримання своїх позицій українські військові 18 разів відкривали вогонь у відповідь”, – повідомив прес-центр штабу АТО.

Протягом минулої доби в зоні АТО загинуло семеро членів незаконних збройних формувань. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Крім того, троє бойовиків дістали поранення.

За даними розвідки, із перелічених “двохсотих” шестеро загинули внаслідок підриву боєкомплекту в районі н. п. Первомайське, це військовослужбовці 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” видали зарплату. Випили. Що було потім – дізналася розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна