Ляшко намагається скасувати через суд обрання Гройсмана прем’єром

 

Радикальна партія звернулася до Вищого адміністративного суду з позовом про визнання незаконним рішення парламенту про призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром.
Про це заявив лідер фракції “радикалів” Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради сьогодні, 18 квітня.

Ляшко вважає, що формування нового уряду та голосування за прем’єра, сталося “в результаті змови двох політичних сил з олігархами”.

“Цей уряд був обраний не просто “ширкою” за участі “регіоналів”, але й в неконституційний спосіб. “Бо в парламенті було проголосовано постанову №4423 про обрання Гройсмана, ініціаторами якої є народні депутати Луценко і Бурбак. А відповідно до Конституції, подання на прем’єр-міністра вносить президент України”, – наголосив голова фракції РПЛ.

“Саме тому фракція Радикальної партії звернулася з адміністративним позовом, який зареєстрований минулої п’ятниці (15 квітня) до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати незаконним рішення парламенту та скасувати його – про обрання прем’єр-міністром Гройсмана і про формування складу уряду”, – повідомив “радикал”.

Крім того, Олег Ляшко стверджує, що коаліція в парламенті не існує. Він вимагає “показати 226 підписів під коаліційною угодою”.

Читайте також:
Повний склад нового Кабміну, за який БПП і “НФ” дали тільки 197 голосів

Парубій: У коаліції є приблизно 234 депутати, а президії будуть виїзними

Перші кроки спікера Парубія: охорона здоров’я, МВФ, бурштин, закон про вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна