Перші кроки спікера Парубія: охорона здоров’я, МВФ, бурштин, закон про вибори

 

На своїй першій погоджувальній раді новий голова ВР Андрій Парубій запропонував цього тижня першочергово розглянути в сесійній залі законопроекти щодо охорони здоров’я та питання, які стосуються співпраці з МВФ.
Крім того, спікер доручив створити робочі групи для розробки законодавства в галузі видобутку бурштину та нового законопроекту про вибори.
Про це Парубій заявив сьогодні, 18 квітня, на засіданні погоджувальної ради парламенту.

“Я дав доручення про створення робочої групи із законопроектів щодо бурштину – питання, яке сьогодні є одним із найгостріших у нашій внутрішній дискусії та одним із найбільш резонансних у суспільстві. Ірина Геращенко, перший заступник голови Верховної Ради України, очолить цю групу. Вона повідомить, коли і де збере депутатів”, – сказав Парубій.

Голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін (ВО “Батьківщина”) висловився про недоцільність створення робочої групи щодо бурштину, адже паралельно створюється тимчасова слідча комісія парламенту з цього приводу. У відповідь Андрій Парубій наголосив, що робочі групи є дієвим політичним механізмом і мають бути організовані.

Також новий спікер повідомив, що сьогодні підпише розпорядження про створення робочої групи з розробки нового законопроекту про вибори. Парубій відзначив необхідність “інтенсивно опрацювати це питання та вийти на результат”.

“Також на цьому тижні уряд запропонує кілька законопроектів важливих для співпраці з МВФ, і також нам необхідно буде порадитися, коли краще треба буде їх поставити в порядок денний та коли нам їх зручно брати”, – додав голова ВР.

Читайте також:
Обрати Парубія головою Ради допомогла “Самопоміч”. У президії тепер дві жінки

Еколог: Народ у нас кінчений. Екохунта прийде – порядок наведе!

Новий міністр фінансів: Головне завдання – поновити співпрацю з МВФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна