Бойовики в Мінську відмовилися розблоковувати КПВВ “Золоте”

 

Сторона сепаратистів “ЛНР” заблокувала переговори щодо відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте”, які сьогодні, 6 квітня, відбувалися в Мінську. Про це повідомила у “Фейсбуці” представниця України на переговорах Ірина Геращенко.

“Мінськ. І знову повний деструктив. Два головні питання, які обговорювала сьогодні гуманітарна група в Мінську – це блокування бойовиками роботи КПВВ “Золоте”, відкритого 31 березня й відразу заблокованого, та питання звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти”, – написала Ірина Геращенко.

Перший автомобільний перехід у зоні розмежування в Луганській області “дуже чекали прості люди по обидві сторони лінії зіткнення”, – написала Ірина.

“Українська сторона, часто під обстрілами, облаштовувала це КПВВ, його будували прості робочі, часто ризикуючи життям. І ось цинічне пояснення від представників ОРДЛО, чому КПВВ заблоковане: мовляв, на відкритті не було ОБСЄ і не проведено інспекцію цього об’єкту на безпеку”, – розповіла народна депутатка.

“Звичайно, подібні “аргументи” здивували самих представників ОБСЄ, які щодня бувають поблизу Золотого по кілька разів”, – зазначила учасниця переговорів.

“Отже, все, що може покращити життя простим громадянам, – просто не потрібно і блокується бойовиками… І зараз робота КПВВ “Золоте” залежить тільки від того, з якої ноги встануть ватажки ОРДЛО.
Поки що незрозуміло, коли ж його відкриють і коли прості громадяни і міжнародні гуманітарні місії зможуть переходити КПВВ”, – констатувала Геращенко.

Нагадаємо, новий контрольний пункт в’їзду-виїзду “Золоте” в Луганській області за 500 метрів до лінії розмежування відкрився вранці 31 березня, але вже по обіді КПВВ офіційно закрила українська влада через саботаж бойовиків “ЛНР”.
За повідомленням прес-служби ЛугОВЦА, бойовики відмовилися пропускати до КПВВ через свій блокпост людей, які стояли в чергах на протилежному боці від лінії розмежування.

Читайте також:
Українські силовики дали КПВВ “Станиця Луганська” останній шанс перед закриттям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна