“Гори-гори ясно”. Пожежі в будинку міноборони РФ присвоєно найвищу категорію складності

 

У центрі Москви вже майже шість годин триває гасіння будівлі міністерства оборони РФ на вулиці Знам’янка. Пожежі присвоєно п’яту, найвищу, категорію складності, повідомляє ТАСС із посиланням на правоохоронні органи. Сильний вітер і старі перекриття ускладнюють боротьбу з вогнем.

“Сьогодні близько 10-ї ранку (за московським часом) в одному з технологічних приміщень адміністративного корпусу міноборони Росії, що перебуває на ремонті, розташованому за адресою Знам’янка, 19, сталося задимлення. Прибулими на місце пожежними розрахунками задимлення було локалізовано. Постраждалих немає”, – ішлося в першому повідомленні управління прес-служби й інформації МО РФ.

Згодом з’явилася інформація, що площа пожежі зростає і вже становить 3,5 тисячі кв. метрів.

Пожежа складна. Її гасіння ускладнюють сильний вітер, вогонь “гуляє” по старих перекриттях будівлі”, – розповіло ТАСС джерело в оперативних службах Москви.

МНС РФ заявило про збільшення угрупування з гасіння пожежі. “У гасінні задіяно 253 людини, 72 одиниці техніки, в тому числі 17 підйомних механізмів, проводиться нарощування угруповання”, – сказав представник ГУ МНС.
Він уточнив, що постраждалих немає.

На місці події перебувають начальник генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов – ідеолог “гібридної війни”, перший заступник міністра оборони РФ Руслан Цаліков, заступник глави МНС Олександр Чупріян.

ОНОВЛЕНО. Із повідомлень ЗМІ випливає, що гігантське вогнище в міноборони стало наслідком нехлюйства московських МНСників. 

За даними телеканалу LifeNews, про те, що в МО почав тліти кабель, стало відомо ще вночі. Близько 4:00 на місце приїздили пожежники, але не виявили джерело загоряння, після чого поїхали. Згодом кабель загорівся і почалася повномасштабна пожежа.

 

Читайте також:
У страшній пожежі в Москві вижила одна людина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна