Бойовики “ЛНР” не дали попрацювати новому пункту пропуску навіть півдня

 

Невдалою виявилася спроба відкрити сьогодні, 31 березня, новий контрольний пункт в’їзду-виїзду “Золоте” на лінії розмежування в Луганській області. Вранці КПВВ “Золоте” було запущено в дію для пропуску автомобілів, однак по обіді пункт офіційно закрили через саботаж бойовиків “ЛНР”.

“Луганська обласна військово-цивільна адміністрація спільно зі співробітниками силових та правоохоронних органів ухвалили рішення про закриття КПВВ «Золоте»”, – повідомила прес-служба ЛугОВЦА.

Відповідне рішення було прийняте у зв’язку з відмовою терористів “ЛНР” пропускати людей через КПВВ.
“Бойовики встановили залізобетонні блоки та не пропускають людей і автомобілі в обидва напрямки. Луганська обласна ВЦА звернулася до представників місії ОБСЄ із проханням допомогти вирішити питання”, – зазначив голова ОДА й ОВЦА Георгій Тука.

КПВВ “Золоте” сьогодні відкривали після тривалих підготовчих робіт. Відкриття пункту затягувалося й переносилося через обстріли з боку бойовиків. Запустили КПВВ в дію за участі керівництва області, силових та правоохоронних органів, представників прикордонної служби.

Голова області Георгій Тука зауважив, що це перший повноцінний КПВВ на Луганщині, адже у Станиці Луганській працює тільки пішохідний пункт переходу, а через “Золоте” можуть проїздити й авто.
За його словами, рішення про відкриття КПВВ “Золоте” приймалось на переговорах у Мінську, причому обома сторонами.

Тука також повідомив про підготовку до відкриття ще одного КПВВ в Луганській області, але зауважив, що остаточне рішення буде ухвалено пізніше.

“Спочатку подивимося, як буде працювати цей пункт пропуску (“Золоте”), а потім вже без поспіху будемо відкривати інший, адже для мене головне – це безпека громадян”, – сказав Георгій Тука.
За повідомленням прес-служби ЛугОВЦА, Георгій Тука заявив, що у випадку здійснення провокацій з боку терористів буде ухвалено рішення про закриття КПВВ.

Начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Бідило на церемонії відкриття акцентував увагу на тому, що саме з ініціативи керівництва Луганської обласної ВЦА та за рішенням штабу АТО відновлюється пропуск на дорожньому коридорі Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ.
КПВВ “Золоте” розташовано на відстані 500 метрів від лінії розмежування.

За повідомленням прес-служби ЛугОВЦА, бойовики сьогодні з самого початку не пропускали людей, які стояли в чергах на протилежному боці від лінії розмежування. Люди змушені були обходити блокпост терористів, щоб перейти на український бік.

ОНОВЛЕНО. Станом на 19:00 у зоні КПВВ перебувало близько 180 громадян. “Ці люди приїхали з різних звідусіль задля того, щоб перетнути лінію розмежування. Наразі працівники МНС роблять все можливе, аби влаштувати цих людей на ніч, бо їм просто нема куди податись”, – написав у “Фейсбуці” Георгій Тука.

“Мене цікавить одне-єдине питання: чи існує межа цинізму “міністрів” [ЛНР] і російського агітпропу? Знаючи абсолютне все про підготовчі роботи, знаючи терміни та дати [відкриття КПВВ “Золоте”], ці мерзотники не зробили НІЧОГО зі свого боку!!! Уявляю собі, як зараз вся ця нечисть почне волати про “провокацію” української влади, про знедолених громадян, покинутих напризволяще, про коварного “гауляйтера”, який спеціально влаштував безлад і таке інше”, – зазначив голова ЛугОВЦА.

ПРО КПВВ "ЗОЛОТЕ"Аби уникнути різних наклепів, як з боку, так званих, "міністрів ЛНР", так і з боку наших рідних місцев…

Опубліковано George Tuka 31 березень 2016 р.

Читайте також:
Українські силовики дали КПВВ “Станиця Луганська” останній шанс перед закриттям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна