Шифрограму Туки до Яценюка “злили” сепаратистам

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що на одному із сайтів сепаратистів опублікували його перехоплену шифротелеграму до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це він написав у Твіттері.

Тука підозрює, що витік стався через когось з працівників його адмінстрації.

“Пятая колонна” в ВЦА діє! На одному з сепарських сайтів виклали мою шифро-телеграму до Яценюка! Вітаю місцеве СБУ за чудову роботу”, – написав Георгій Тука.

Згодом Тука в інтерв’ю телеканалу “112 Україна” повідомив, що “зміст шифротелеграми стосується забезпечення Луганської області електроенергією… Там нічого надто таємного немає, але сам факт того, що шифротелеграма листування між прем’єр-міністром і головою військово-цивільної адміністрації потрапляє у відкритий доступ, та ще й на сепарські сайти – немає жодних коментарів щодо якості документообігу і збереження таємниць в адміністрації”.

Тука зауважив, що, на його думку, “за збереження таємниць має відповідати управління Служби безпеки”.

“Я вже приблизно здогадуюся, звідки міг статися витік інформації – від одного із співробітників ВЦА. А ось з перевірки працівників на лояльність, на збереження таємниці документів, на жаль, вже був один неприємний випадок, коли такий начебто абсолютно внутрішній документ, який не має якоїсь дуже важливої таємниці, він був мною підписаний орієнтовно у п’ятницю о 17:00, а в той час тривали мінські переговори, і перемовини тривали у дуже напруженій такій обстановці. Нашим перемовникам вдавалося тиснути на протилежну сторону, маніпулюючи або інформуючи їх про стан справ у певній галузі. У п’ятницю ввечері я підписав цей документ, а вранці в суботу протилежна сторона на Мінських перемовинах вже радикально змінила свою точку зору на те, яким чином вона має реагувати, тобто інформація була вже у них на руках”, – зазначив Тука.

Нагадаємо, нещодавно голови Донецької й Луганської обласних ВЦА Жебрівський і Тука видали розпорядження із забороною службовцям своїх адміністарцій їздати на окуповані території, щоб не піддаватися впливу сепаратистів та російських спецслужб.

Читайте також:
Тука: Я сконцентрував у своїх руках всі фінансові потоки в області.
Йолопи “шиють” кілерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна