Презентацію іранського авіаперевізника в “Борисполі” прикрасили собою Ющенко і скандальний Барна

Літак Mahan Air, який здійснив перший рейс із Києва до Тегерана з аеропорту "Бориспіль"

Літак Mahan Air, який здійснив перший рейс із Києва до Тегерана з аеропорту “Бориспіль”

Сьогодні, 20 березня, іранська авіакомпанія Mahan Air здійснила перший рейс із Києва – до Тегерана.
Перед тим у Київському міжнародному аеропорту “Бориспіль” відбулася урочиста презентація іранського перевізника, на яку, зокрема, завітав президент України у 2005-2010 рр. Віктор Ющенко.

Про це написав у своєму “Фейсбуці” адвокат Андрій Гук, партнер у відомій співпрацею з авіаційною галуззю юридичній фірмі “Анте”.

Він також повідомив, що на презентацію прийшов і народний депутат від Блоку Порошенка Олег Барна, відомий своєю скандальною витівкою у Верховній Раді. Нагадаємо, 11 грудня 2015 року під час виступу прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з парламентської трибуни Барна намагався винести його із сесійної зали, схопивши поміж ніг.

Віктор Ющенко на урочистому відкритті реєстрації на перший рейс Mahan Air із Києва (поруч із Ющенком - народний депутат Степан Барна)

Віктор Ющенко на урочистому відкритті реєстрації на перший рейс Mahan Air із Києва (поруч із Ющенком – народний депутат Олег Барна)

Згідно з онлайн-табло на сайті а/п “Бориспіль”, рейс Mahan Air на Тегеран, як і більшість літаків у першій половині 20 березня, вилетів із майже двогодинним запізненням. Імовірно, це пов’язано з поганими погодними умовами, інформує “Смак подорожника”.

Віктор Ющенко (третій праворуч) під час презентації іранського авіаперевізника в а/п "Бориспіль"

Віктор Ющенко (третій праворуч) під час презентації іранського авіаперевізника в а/п “Бориспіль”

Іранська авіакомпанія Mahan Air оголосила про відкриття семи повітряних напрямків із Києва в Іран, Китай, Малайзію, Таїланд, Індію та ОАЕ.
Вихід Mahan Air на український ринок став можливим завдяки недавньому скасуванню міжнародних санкцій проти Ірану.

Поки що авіаперевізник не має власного представництва в Україні, тому представлятиме Mahan Air в Україні вітчизняна авіакомпанія UM Air.

Діяльність в Україні компанія починає із запуску рейсів у Дубай, Бангкок, Делі, Куала-Лумпур, Пекін, Шанхай і Гуанчжоу із пересадкою в столиці Ірану – Тегерані.

На перших порах планується запустити з Києва в Тегеран три рейси на тиждень – два Mahan Air і один UM Air.
Ціни обіцяють такі: Делі – економ-клас в обидва боки близько 400 доларів, в Бангкок – 549 доларів. Напрямок Китаю – 650 доларів, Гуанчжоу – близько 700 доларів.

Mahan Air, названа на честь історичного містечка в Ірані, почала польоти ще в 1992 році.
Зараз базована в Тегеранському аеропорту ім. імама Хомейні авіакомпанія виконує рейси за більш ніж 60 напрямками, серед яких – Лондон, Дюссельдорф, Манчестер, Мюнхен, Дубаї, Делі, Кабул, Бангкок, Алмати, Анкара, Пекін, Гуанчжоу, Куала-Лумпур, Даммам (Саудівська Аравія), Москва, Петербург, Шираз, Ісфахан, Ербіл, острів Кіш та ін.

Усі фото – зі сторінки Андрія Гука у “Фейсбуці”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна