Росія не визнає, що Янукович перебуває на її території

 

Російська Федерація офіційно не визнає, що розшукуваний екс-президент України Віктор Янукович перебуває на її території, і таким чином блокує всі запити про його екстрадицію.
Про це заявив керівник робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василь Неволя в ефірі “Громадського ТБ“.

“Ми неодноразово зверталися і повідомляли конкретні адреси, але ніякої реакції з боку російської сторони немає”, – сказав він.

Коментуючи зняття Януковича з міжнародного розшуку, Неволя підкреслив, що Інтерпол ретельно відстежує всі запити з України і Росії, оскільки зараз іде багато оскаржень цих запитів (з іншої сторони).

Зараз справу Януковича розглядає спеціальна комісія Інтерполу, і на час перевірки файли про його розшук прибрали з сайту організації.
При цьому Василь Неволя зазначив, що найближче засідання такої комісії має відбутися в кінці березня, і саме на ньому може вирішитися питання про розшук українських екс-чиновників.

Варто зазначити, що, за інформацією різних видань, Віктор Янукович, обвинувачений в Україні в багатьох злочинах, живе в престижному районі Барвіха неподалік Москви. Це частина “Рубльовки”, де мещкають найбагатші і найвпливовіші люди Росії. Серед них Володимир Путін і Дмитро Медведєв, мільярдери Роман Абрамович і Володимир Потанін. Янукович у 2014 році тут купив люксову резиденцію в англійському стилі по сусідству з маєтком міністра оборони Росії Сергія Шойгу.
Російський журналіст Олег Кашин каже, що новий дім обійшовся втікачеві в 52 мільйони доларів.

Читайте також:
Порошенко: Януковича та його банду судитимуть заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна