Порошенко: Януковича та його банду судитимуть заочно

 

Росія ніколи не видасть екс-президента Віктора Януковича, екс-главу МВС Віталія Захарченка, екс-главу СБУ Олександра Якименка та інших посадовців,  причетних до трагічних подій на Майдані, тому судити їх Україна буде заочно.
Про це 20 лютого заявив президент Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

“Ми всі з вами розуміємо, що Росія ніколи не видасть Януковича, Захарченка, Якименка та інших вбивць. Тому судити їх ми будемо заочно. Для цього Верховна Рада має невідкладно внести деякі зміни до законодавства. Так, заочні вироки не приведуть до ув’язнення, але дозволять конфіскувати майно цих злочинців, які вбивали людей та розкрадали країну”, – зазначив Порошенко.

Президент каже, що “потрібна така чистота процесів і вироків, щоб всередині країні їх визнали всі, навіть ті, кого не було на Майдані, і щоб зовнішній світ, включно з Європейським судом, не мав  підстав сумніватися в юридичній бездоганності справ”.

Порошенко додав, що слідчі у справі розстрілів на Майдані “працюють, і особливо багато зробили саме за останній рік”.

“Слідство не просто знає замовників, організаторів та виконавців, а вже має відповідні докази, встановило роль і місце кожного у злочинній змові, наслідком якої й стало масове винищення людей. … У цілому по подіях листопада 2013 року – лютого 2014 року років, які відбувалися по всій країні, є вже й такі справи, котрі із стадії розслідування переходять в стадію покарання”, – додав Порошенко.

За його словами, винесено 18 обвинувальних вироків проти 26 осіб.

“84 справи вже розглядаються в судах. Ще 11 передані до суду, слухання незабаром розпочнуться. В 63 впровадженнях триває досудове розслідування. 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, із них 5 “тітушок” та 6 співробітників “Беркуту”: 5 “беркутівців” підозрюються у вбивствах, 1 – у побитті”, – додав президент.

Також у судах слухаються справи по 13 беркутах” і 8 “тітушках”.

Загальна ж кількість осіб, яким повідомлено про підозру – 282″, – додав Порошенко.

Президент додав, що розстріл учасників мирних протестів – “злочин, який не має терміну давності”.

“Розслідування й суди вже йдуть, і винні будуть покарані якщо не сьогодні, то завтра; якщо не завтра, то післязавтра”, – підсумував Порошенко.

Читайте також:
Масові акції до других роковин Майдану в Києві переросли в погроми

Проміння гідності. Київ вшановує полеглих Героїв Майдану. ФОТОРЕПОРТАЖ

Другі роковини розстрілу Майдану: ГПУ розповіла про намір
Януковича вбивати й заборонені гранати

ГПУ прозвітувала про тисячу допитаних свідків розстрілу Майдану та підозру 25 “беркутам”

СБУ показала попсовану зброю, з якої розстрілювали Майдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна