Крадуть лише 2% чиновників, – міністр інфраструктури

 

Керівник Міністерства інфраструктури України Андрій Пивоварський каже, що чутки про корупцію серед чиновників є перебільшеними, і за фактом крадуть тільки 2% чиновників.
Про це міністр розповів в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Для того щоб поліпшити якість [роботи держчиновників], нам потрібно збільшення зарплат. Якщо ми збільшимо зарплати, то ми надамо додаткову мотивацію для “старих” людей більш якісно працювати”, – сказав міністр.

“Не всі люди, які по 10-12 років працюють у міністерстві, є корупціонерами. Багато хто з них є якісними держслужбовцями з дуже великим багажем знань, їх потрібно мотивувати.
Насправді, коли говорять, що корупція в міністерствах і таке інше, то зазвичай крадуть 2%.
Багатьох людей не допустили навіть до процесу, вони рухають папери, але від того, з якою швидкістю рухають папери, яка якість цих паперів, залежить швидкість прийняття рішень”, – заявив Пивоварський.

Сам очільник Мінінфраструктури Андрій Пивоварський зізнався, що прагне повернутися з державної служби в бізнес.
На запитання журналіста каналу “112”, чи є в міністра спокуса повернутися в бізнес і чи хотілося йому просто написати заяву і більше ніколи не повертатися в будинок під назвою “Міністерство інфраструктури”, Пивоварський відповів: “Абсолютно, абсолютно, так”.

Також Пивоварський переконаний, що гучна заява міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про корупційний тиск на урядовців відкрила можливість істотно прискорити проведення реформ.

“Те, що зробив Айварас, відкрило нові можливості. Це була моя точка зору, точка зору Наталки Яресько (глави Мінфіну), точка зору Павленка (міністра агрополітики) і ще кількох міністрів. Відкрило нові можливості для того, щоб істотно прискорити проведення реформ в цій країні. Слова Айвараса мали ефект бомби, що розірвалася. У цій ситуації система заворушилася, система почала думати, що “щось не те, позаяк такі слова говорять, так, треба їх перевірити”, але щось пішло не так. Світове співтовариство дуже різко відреагувало на заяви Айвараса, і наступні кроки світового співтовариства могли б бути досить негативними для України.
У цій ситуації ми дуже довго радилися і всередині всього Кабміну, і всередині меншою групи людей, і Айварас теж у цій групі був, ми довго обговорювали цю ситуацію. І було прийнято рішення, що все ж таки так, це унікальний шанс. І міністри, так звані технократи, зробили заяву: ми готові повернутися в разі, якщо будуть виконані певні умови. Умови ми чітко заявили”, – розповів Андрій Пивоварський.

Нагадаємо, 11 грудня 2015 року міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вирішив піти з посади і повернутися в бізнес, пояснивши це зокрема мізерною зарплатнею на чиновницькій посаді при величезній відповідальності. Але 4 лютого на засіданні уряду після гучної відставки міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса чотири міністри відкликали свої заяви про звільнення з посад, серед них і Пивоварський.
Першою умовою, яку Пивоварський озвучив для повернення в уряд, була гідна зарплата для держслужбовців.

Читайте також:
З подачі Денисенка НАБУ відкрило проти міністра Пивоварського
справу “за незаконне збагачення”
Пивоварський не йде в політику і називає конкретні умови,
на яких він залишиться в уряді
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна