ГУР: Учора під Авдіївкою терористи втратили 9 осіб убитими й 13 пораненими

 

Унаслідок бойового зіткнення вранці 7 березня біля Авдіївки противник не досягнув суттєвих результатів, але зазнав значних втрат: загинуло 9 військовослужбовців російсько-терористичних військ, ще 13 отримали поранення.
Про це сьогодні повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, зазначаючи, що важкі поранення отримали лейтенант Дмитро Протопопов та сержант Максим Ісєнов.

За даними ГУР МО, наступ “з метою розширити контрольовану територію” та “встановити контроль над промисловою зоною у південно-східній частині н.п. Авдіївка вчора починали такі частини 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР” у системі ЗС РФ): підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), посилені підрозділами 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка), а також окремого штурмового батальйону (Донецьк), 2-го та 3-го окремих батальйонів спеціального призначення 1 АК здійснили чергову спробу .

Також у сьогоднішньому зведенні ГУР міститься інформація про чергові факти прибуття з території Російської Федерації інженерної техніки, мінно-вибухових речовин та боєприпасів для потреб 1 та 2 армійських корпусів через:

н.п. Ізварине – 5 вантажних автомобілів з боєприпасами, відвантаженими на польовому артилерійському складі, розташованому в районі н.п. Руське (Куйбишевський р-н Ростовської обл.).
Колону супроводжував майор ЗС РФ Зімін Олексій Васильович (Зимин Алексей Васильевич, паспорт гражданина России 5602 №948635), який обіймає посаду офіцера служби ракетно-артилерійського озброєння відділу озброєння управління 1 АК;

н.п. Успенка – колона інженерної техніки (2 одиниці ПЗМ, ГМЗ) та 2 вантажних автомобілі з мінно-вибуховими засобами.
Колону супроводжував майор ЗС РФ Ульянов Олександр Володимирович (Ульянов Александр Владимирович, паспорт гражданина России 6703 №988251), який обіймає посаду офіцера інженерної служби управління 1 АК.

Крім того, українська розвідка повідомляє, що російське командування продовжує заходи щодо маскування участі в бойових діях на Маріупольському напрямку підрозділів 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту ЗС РФ.

На початку березня 9-й особливий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК перейменовано в 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти.

Крім того, українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків та САУ в районах н.п. Сонцеве та Перевальськ, зазначає ГУР МО.

Читайте також:
ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Українська розвідка сигналізує про артилеристів ЗС РФ,
які прибули на Донеччину з Адигеї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна