“ЛНР” звільнила трьох українських полонених. Хоча обмін планувався “8 на 4”

 

Із полону бойовиків звільнені ще троє українців. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав президент України Петро Порошенко.

“Гарна новина від голови Служби безпеки України Василя Грицака. Тільки з полону звільнили ще трьох наших співвітчизників. Незабаром вони повернуться додому. У найближчі дні чекаємо гарних новин. Слава Україні!” – зазначив Порошенко.

Дивна прикмета: в день звільнення заручників- завжди сонце. Ще вчора тут була суцільна мряка і лив дощ, сьогодні- справ…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 26 лютого 2016 р.

 

Як раніше заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, представники України і самопроголошеної “Луганської народної республіки” (“ЛНР”) у Мінську в рамках Тристоронньої зустрічі контактної групи домовилися про обмін полоненими 26 лютого.
“В найближчу п’ятницю, 26 лютого, намічено звільнення чергової групи осіб: вісім осіб – владою України і чотири – від окремих районів Луганської області”, – повідомляв Сайдик.

Прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер інформувала, що з полону бойовиків “ЛНР” 26 лютого звільнять чотирьох осіб.

Як писала Новинарня, у січні на переговорах у Мінську вже було досягнуто домовленості про обмін, однак бойовики щоразу уникали реалізації цих планів.

12 лютого, в день “нормандської” зустрічі й річниці мінських угод, відбулася масова онлайн-акція #FreeDonbasHostages.

20 лютого “ДНР” відпустила чотирьох українських полонених.

Читайте також:
Із полону визволено ще трьох українських бійців. Обміняли на шістьох бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна