Євросоюз попередив українських політиків, що краще не сваритися

 

Європейський Союз закликає органи державної влади і всі політичні партії України з відновленими силами об’єднатися заради продовження процесу реформ. Про це йдеться в опублікованій на офіційній сторінці у “Фейсбуці” заяві представництва Євросоюзу в Києві, яку погоджено з головами дипмісій держав-членів ЄС в Україні.

Як наголошується в заяві, таке об’єднання є “життєво важливим для майбутнього країни, її демократичного розвитку та добробуту людей”.

“Економічне і соціальне відродження України потребує подальшого покращення умов ведення бізнесу, а також невпинної підтримки громадянами реформ, початих урядом. Зокрема, негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією”, – підкреслюють у представництві ЄС.

“Одним із головних пріоритетів у цьому є прозорість добору та призначення керівників державних підприємств та їхньої фінансової звітності, а також кроків, здійснюваних для приватизації або ліквідації деяких таких підприємств у відповідності до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями”, – йдеться в заяві.

“Впровадження цієї програми реформ і одночасне зміцнення демократії та верховенства права, як це передбачено Угодою про асоціацію (України з ЄС. – “Н”), потребує координації заходів реформ за всіма напрямами”, – зауважують європейські дипломати.

І радять Україні “подвоїти зусилля, спрямовані на утвердження політичного консенсусу всередині демократичних інститутів”.

“Європейський Союз та його держави-члени надають значну фінансову і технічну допомогу Україні для таких реформ і готові й надалі підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами“, – запевнили в представництві ЄС.

“У цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти убік розбіжності і спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ. Єдність заради підтримки таких необхідних реформ має бути пріоритетом для всіх політичних сил”, – наголошується в заяві.

Як писала Новинарня,  3 лютого міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус оголосив про свою відставку через тиск і корупцію з боку Ігоря Кононенка –заступника голови фракції БПП у Верховній Раді й впливового соратника президента Порошенка.
4 лютого на терміновому засіданні Кабміну міністри аграрної політики Олексій Павленко, інфраструктури – Андрій Пивоварський, здоров’я – Олександр Квіташвілі та інформаційної політики – Юрій Стець відкликали свої подані раніше заяви про відставку.

Читайте також:
Західні посли висловили глибоке розчарування з приводу відставки Абромавичуса

Директор МВФ налякала корумповану владу України припиненням фінансування

Антикорупційне бюро перевірить діяльність Кононенка за заявою Абромавичуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна