Фірсов виходить із фракції Блоку Порошенка через “недоторканних персон”

 

Народний депутат Євген Фірсов виходить із фракції Блоку Петра Порошенка.
Про це він повідомив у своєму блозі, пояснивши своє рішення незгодою з корупційною діяльністю деяких наближених до президента колег по фракції.

“Це рішення далося мені дуже непросто. Я підійшов до нього виважено, обмірковував кілька днів, але зрозумів, що іншого виходу у мене немає”, – написав Фірсов.

За словами нардепа, він хотів вийти з фракції ще тоді, коли вона не підтримала рішення про позбавлення мандата Ігоря Кононенка, якого звинуватив у корупції міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

“Але колеги порадили не робити необачних кроків. Я трохи охолов, порадився з людьми, думку яких я ціную, і не змінив свого рішення. Залишатися у фракції разом із паном Кононенком я більше не можу, оскільки не згоден покривати його корупційну діяльність і не хочу, щоб мене асоціювали з нею”, – пояснив Фірсов.

“Іще недавно я вважав, що принципово не повинен іти. Що з фракції мають іти корупціонери, а не ті, хто не сприймає корупції. Але після голосування щодо Кононенка я зрозумів, що більшість моїх колег по фракції свідомо покриває корупційні схеми “нової сім’ї”, причому навіть тоді, коли про корупцію відкрито говорять наші журналісти і західні партнери. Я бач, як фракція БПП, завдяки кільком людям, упевнено повторює шлях Партії регіонів“, – наголосив нардеп.

Він також визнав, що “від початку розумів – більшість депутатів не живе на офіційну зарплату й використовує своє становище, щоб заробити”.
“Але одна справа – якийсь лобізм, який загалом поширений і в цивілізованих країнах. А інша – відверті крадіжки й мародерство. Та ще в умовах війни!” – обурюється Фірсов.

“Мене довго просили не виносити сміття з хати, і я не виносив (…). Але проблема в тому, що всередині фракції моя думка нічого не значить. Фрацією БПП керує кілька людей, наближених до президента. Вони придушують будь-яку критику й будь-яке інакодумство“, – зазначив депутат.

Фірсов також розповів, що коли він говорив про корупцію й критикував Кононенка, голова фракції Юрій Луценко “в досить грубій формі” уривав його й вимагав звертатися з цими питаннями до Національного антикорупційного бюро України.

“Ми домовилися, що я віднесу документи в НАБУ, і я так і вчинив. Але досі не отримав жодної відповіді. Ігор Кононенко в нашій країні просто якась недоторканна персона…” – робить висновок Фірсов.

Історія з Айварасом, якого я поважаю, стала останньою краплею. Я більше не можу залишатися у фракції” Блок Петра Порошенка”. Розумію, що колишні колеги можуть помститися і позбавити мене мандата, але я не тримаюся за депутатське крісло. На відміну від корумпованої верхівки БПП, воно не приносить мені грошей”, – наголосив депутат.

За словами Фірсова, найбільше йому незручно перед виборцями, “які нам повірили”.
“Обіцяю, що використовуватиму всі наявні важелі, щоб боротися проти корупції й надавати розголосу всім відомим мені фактам”, – запевнив політик.

“Попри все, ще не все втрачено для цього парламенту і для фракції БПП. Там є достатня кількість адекватних людей. Важливо, щоб вони усвідомили власну силу, перестали бути спостерігачами, почали відстоювати свою позицію, сперечатися, не погоджуватися, бунтувати. Відкритою і чесною позицією можна багато що зробити – спочатку у фракції, потім у парламенті, а незабаром і в усій країні”, – вважає Фірсов.

Читайте також:
Абромавичус – “новий Зінченко”. Реакція соцмереж на відставку

Найєм: Третій Майдан станеться в коридорах влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна