У понеділок Абромавичус занесе пакет доказів до НАБУ

 

Міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус надасть детективам Антикорупційного бюро докази зловживання в державних компаніях та докази тиску, який на нього чинився. Про це він повідомив в інтерв’ю “РБК-Україна“.

“Я зараз справами міністерства практично не займаюся. Я займаюся тим, що збираю пакет документів, щоб у понеділок (8 лютого) піти в НАБУ й передати його. У мене, в інших достатньо фактажу. Принесемо документи і по держпідприємствах”, – пообіцяв Абромавічус.

Міністр констатував, що суспільство не довіряє правоохоронним органам і судовій системі, та висловив надію, що НАБУ зможе розслідувати надані факти об’єктивно.

“На жаль, у суспільстві довіри до судів і прокуратури немає. Я про це неодноразово говорив, звертав увагу і просив прискоритися з судовою реформою. Що стосується НАБУ, то дуже сподіваюся, що цей новий орган працюватиме зовсім по-іншому. Мої заяви стануть своєрідним тестом. Вони мали резонанс, суспільство стежить за ними, тому дуже сподіваюся на результат”, – сказав Абромавичус.
Читайте також:
Абромавичус – “новий Зінченко”. Реакція соцмереж на відставку

Переворот схеми: чотири міністри відкликали заяви про відставку

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною він назвав блокування його роботи на посаді міністра, а також бажання деяких представників влади контролювати грошові потоки в “Нафтогазі” та оборонній промисловості. Зокрема  Абромавичус назвав прізвище заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка серед людей, які чинять на нього корупційний тиск і заважають працювати.
Сам Кононенко заявив, що таким чином Абромавичус намагається перекласти відповідальність за відсутність реформ на БПП, і висловив готовність пройти детектор брехні разом з Абромавичусом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна