Бойовикам у Донецьку дали прочухана за синьо-жовтий прапор на п’єдесталі

 

Передноворічна акція проукраїнських активістів у центрі окупованого Донецька спровокувала ціле службове розслідування серед бойовиків.

Як повідомляє ТСН, зображення українського прапора на постаменті пам’ятника Леніну викликало великий резонанс, через що кілька так званих донецьких “народних міліціонерів” отримали дисциплінарні стягнення.

Бойовиків, які чергували в районі пам’ятника вночі 31 грудня, змусили писати пояснювальні.

За словами одного з них, він зі своїм напарником в новорічну ніч більше приділяв уваги ялинці неподалік, оскільки саме там чекали провокацій з боку “диверсійно-розвідувальних груп ЗС України”.

Утім, ватажки бойовиків визнали таку неуважність “порушенням службової дисципліни” й оголосили своїм підлеглим сувору догану.
Покарання торкнулося ще кількох бойовиків.

Відео українських активістів, які прикрасили постамент пам’ятника Леніну в Донецьку жовто-синім прапором, з’вилося в Youtube 31 грудня 2015. Автор – Влад Шнайдер. Також патріоти розповіли про обставини свого вчинку:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна