У Києві повідомили про підозру в держзраді екс-начальнику виконавчої служби АР Крим Ященкові

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили колишньому начальнику Державної виконавчої служби АР Крим про підозру в державній зраді України

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що посадовець повністю усвідомлював, що починаючи з лютого 2014 року територія АР Крим та місто Севастополь тимчасово не підконтрольні органам влади України. “Проте він з особистих мотивів, всупереч інтересам України, вирішив перейти на бік ворога та працевлаштувався в органах окупаційної влади”, – наголошують в СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що у квітні 2014 року, після прийняття присяги судових приставів Російської Федерації, чиновника було призначено в.о. заступника начальника управління Федеральної служби судових приставів Росії у нелегітимному державному утворенні “Республіка Крим”.

Досудовим слідством зібрано матеріали, що своїми діями посадовець сприяв зміні територіальної цілісності та недоторканності Української держави.

Також співробітники СБ України отримали інформацію, що посадовець приїхав на материкову Україну після виникнення проблем на тимчасово окупованому півострові.

Правоохоронці встановили місце знаходження чоловіка в Києві та оголосили про підозру в скоєнні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прізвище екс-посадовця не вказується. Водночас, за наявною інформацією, посаду начальника Державної виконавчої служби Криму з 2012 по 2014 рік обіймав Олександр Ященко.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру в держаній зраді жителю Херсонщини, який “возвращав” Крим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна